Legális drogok és furcsa hatásuk

Mi, emberek igencsak kíváncsiak és kísérletező kedvűek tudunk lenni, hogyha drogok kerülnek szóba. Mindannyian tapasztalunk droghatásokat életünk során, legalább alkohol és tabletták útján. A most következő drogok teljesen legálisak, de nem használtak széles körben, hiszen igencsak furcsa hatásuk van. 

Szerecsendió
Igen, ha sok szerecsendiót eszel, akkor tényleg bedrogozod magad. Mindenki, aki próbálta elmondta, hogy intenzív hallucinációk is megélhetőek szerecsendió segítségével. Természetesen nem túl népszerű a dolog, hiszen eléggé borzalmas íze van, ráadásul olyan mellékhatásokat okoz, mint szédülés, kiszáradt száj, megnövekedett pulzus, székrekedés, nehéz vizelés, émelygés és pánik. Ráadásul egy nagy dózis, akár meg is ölhet. Szóval a szerecsendió inkább a krumplipürébe ajánlott.

Dinitrogén-oxid (N2o)
A dinitrogén-oxid nevetőgázként is ismert, amelyet sokszor használnák a fogorvosi rendelőkben. Hatása nagyon rövid ideig tart, ezért széles körben elterjedt. Azonban magasabb mennyiségben deperszonalizációt, szédülést és eufóriát okoz. A hatás emberenként eltérő lehet, ráadásul terhes nőknek egyáltalán nem javasolt. Hosszútávú használata függőséget okozhat.

Xenical
A Xenical Alli néven is ismert fogyókúrás drog, amelynek rengeteg furcsa mellékhatása van, hogyha a használó nem követ mellette megfelelő diétát. A Xenical megnöveli a bélmozgásokat, sok esetben a személy nem is lesz képes kontroll alatt tartani azokat, főleg akkor nem, hogyha az étel több zsírt tartalmazott, mint az ajánlott lett volna. Ez azt jelenti, hogy mindenképpen be kell készíteni egy újabb nadrágot is, hogyha Xenical mellett behabzsolsz egy hamburgert. Manapság annyira nem is fogy ez a diétás gyógyszer, hiszen sokaknak nem tetszett ez a hatás.

Aeroszolok 
Hogyha eddig nem hallottad volna a hírekből, akkor elmondjuk, hogy néhány aeroszolos termékkel igazán bedrogozhatod magad. Rengeteg háztartási termék szándékos belélegzése hatalmas problémákat okoz, hiszen rengetegen ezekkel szeretnének elérni bizonyos mentális és fizikai állapotokat. A hatások rövidek, de annál olcsóbbak és könnyebben elérhetőek. Azonban ennél sokkal rosszabb hosszútávú hatásuk lehet, mint depresszió, hangulatváltozás, súlyvesztés, idegesség, gyengeség, agykárosodás és halál. 

Macskamenta
Nem is kell emlegetnünk, hogy a macskamenta mit is tesz a macskákkal, azonban az emberekre is hatása van. Sokan, akik már elszívták, azt mondták, hogy a marihuánához hasonló hatása van. A hatások ennek ellenére elhanyagolhatóak, csak némi mentolos utóízt adnak. Szóval lehetséges, hogy macskák nem véletlenül vannak oda érte.

Vizelet
Az eszkimóknál és Szibéria lakóinál elterjedt szokás volt, hogy megitták annak a vizeletét, aki mágikus gombát fogyasztott. Rengeteg különböző okból tették ezt. Fontos, hogy nem volt végtelen készletük a gombából. Ráadásul nem csak a gombát evő ember vizeletét lehetett meginni, hanem még annak a vizeletétől is be lehetett drogozni, aki nem fogyasztott gombát csak vizeletet. Egészen öt emberig volt hatása.

Zsálya
A zsálya egy pszichoaktív növény, amely a legtöbb helyen legális, azonban sok helyen be akarják tiltani. A zsálya kontrollálatlan nevetést, látomásokat, mozgásélményt és mindenféle furcsaságot okoz. A hatások ugyan rövidek, de nagyon intenzívek lehetnek, amely sok használót meg is rémiszt.

Anafranil (Clomipramine)
Az Anafranil egy antidepresszánsz drog, amely néhány esetben orgazmust okoz, hogyha ásítasz. Természetesen ezek a hatások elég ritkák. De ennek ellenére, akik átélik, nagyon sokszor ásítanak. Azonban egy női páciensnél tíz napon belül megoldotta a depresszió problémáját, csakhogy a hölgy nem igazán akarta abbahagyni a drog szedését. Egyébként férfiaknál is működhet, de az erősebbik nem nem találja feltétlenül ugyanilyen szórakoztatónak ezt a hatást. Egy férfi folyamatosan óvszert viselt, hogy ne essen mindig szégyenbe az anafranil szedése mellett.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.