10 hátborzongató kísértettörténet Vermontból I.

10. Hayden ház
Albany városában egy borzalmas családot pusztító átkot találhatunk. A történet 1806-ban kezdődött, amikor William Hayden és felesége összeköltözött anyósukkal, Mercie-vel a házban. Az anyós éppen akkor özvegyült meg és jól állt pénzügyileg, ezért adott a párosnak pénzt, hogy elkezdhessék életüket. Williamnek sajnos nem sikerült visszafizetnie a pénzt, ezért újabb kölcsönt kért. A stressz miatt az anyós kiköltözött a házból és rettenetesen megbetegedett. Sokan úgy gondolják, hogy William mérgezte meg, ezért a Hayden családra átok száll, amelynek következménye lett, hogy a család három generáció alatt kihalt.
Hamarosan jöttek a borzalmak. William gyermekei korai életkorukban elhunytak, egyetlen fiú élte túl, aki Albanyban élt egy fiával és négy lányával.Sokan úgy gondolják, hogy a mai napig kísértetek laknak a házukban.

04

9. Emily hídja
Stowe város legfélelmetesebb helye minden bizonnyal a Gold Brook híd, amelyet Emily hídjának neveznek. Állítólag egy megtört szívű nő kísérti a hidat, de a mai napig nem lehet tudni halálának okát. Lehetséges, hogy kiesett a kocsiból, ami áthajtott a hídon, de az is lehet, hogy felakasztotta magát. Néhány paranormális nyomozó furcsa dolgokat fedezett fel a helyszínen. Sokan úgy érezték, hogy megragadják őket, majd másoknak karcolásnyomok is tűntek fel az autóján. Emily állítólag férfiak előtt jobban szeret mutatkozni.

07

8. Bomoseen tó
A Bomoseen tó már hosszú idők óta elhagyatott. A polgárháború után számos telepes érkezett erre a vidékre, de az 1930-as években az egész Nyugat-Castleton részt elhagyták az emberek. Mára egy igazi szellemváros, egyetlen élő lélekkel sem lehet ott találkozni.
Régen egy kocsma is volt erre, ami igen népszerű hely volt. Egyszer három barát ment el szórakozni ide, de később csak az üres csónakjukat találták meg a tavon. Állítólag manapság is feltűnik a csónak a helyszínen.

03

7. A torony
Manapság a Brattleboro Retreat még mindig foglalkozik mentálisan beteg emberekkel. 1834-ben alapították, manapság már 58 épülete van, amely hatalmas területen terül el. Ezekből csak húsz modern épület, a többit 1838 és 1938 között építették.
Az egyik ilyen rész a torony, amelyet 1887 és 1892 között építettek, azokban az időkben, amikor az orvosok úgy gondolták, hogy a fizikai munka segít a betegek állapotán. A legenda szerint a tornyot hamar bezárták, hiszen túl sokan ugrottak le róla a halálba.

05

6. American Flatbread
Az American Flatbread egy igen népszerű étterem Burlingtonban, amely rengeteg látogatót vonz. Azonban furcsa események is történtek a helyszínen. Az előző étterem tulajdonosai is tapasztaltak furcsaságokat itt. A hely néha hidegebb lesz, ajtók zárulnak be zárok nélkül.
Természetesen van itt is egy furcsa háttértörténet. Állítólag egy fiatal szakács ölte meg magát évtizedekkel ezelőtt.

06

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.