10 félelmetes városi legenda videojátékokról II.

5. Herobrine
A Minecraft nevű játék nagyon egyszerű, mégis igazán népszerű volt. Különböző anyagokból kellett építkezned, amit csak szerettél volna. Azonban pár játékos azt állítja, hogy valami sötét dolog történik a játék során. Elmondásuk szerint furcsa építmények jelennek meg a térképükön. Sokan furcsa, fehér szemű verzióját is látták feltűnni a főszereplőnek. Ezért alkották meg azt a teóriát, hogy Herobrine egy túlvilági manifesztációja a játék alkotójának elhunyt bátyjának.

4. A megszállt Majora’s Mask
A furcsa történetet egy Majora’s Mask játékos mesélte el. A fiú állítólag játszani szeretett volna a játékkal, amikor felfedezte, hogy egy gépi játékos Bennek nevezi magát. Letörölte a játékost, majd egy újat kezdett. Azonban ekkor a játék önállósította magát: a zenét visszafelé játszotta és a karakterét egy furcsán mosolygó alak kezdte el követni. “Ben” többször is visszatért a játékba. A főhőse folyamatosan furcsa halált halt, miután a képernyőn megjelent egy üzenet: “Találkoztál a borzalmas sorsoddal, ugye?”

3. The Elders Scrolls 3
Állítólag az Elders Scrolls című játéknak is van egy sötét és félelmetes módja, amely képes a játékost az őrületbe kergetni.
Először vírusnak gondolták, amely elronthatja és lefagyaszthatja a játékodat. Azonban később felfedezték, hogy ezzel is lehetséges a játék. A játék úgy kezdődik, hogy már az összes fontos karakter halott. A játékosnak is gyorsan kell cselekednie, hiszen élete akkor is fogy, hogyha egy helyben áll. Hogyha így halálozol el, akkor egy új karakter fedi fel magát, amely egy félelmetes pókra hasonlít. Másik furcsaság, hogy egy újabb szintet is lehet találni. A legérdekesebb az, hogy a börtönben található képek a falon a saját fotóid, amelyet a játék a számítógépedről tölt fel. A hatalmas terem végén egy zárt ajtó található. Senki sem mondta még, hogy sikerült kinyitnia az ajtót, azonban sokan éjszakákon keresztül próbálkoztak megoldást találni rá. Páran azt mondták, hogy hosszú játékórák után furcsa dolgokat hallucináltak a gyilkosról, aki a szobájuk falán mászott.

2. Berzerk
A Berzerk egy robotos játék, amely igen nagy népszerűségnek örvendett. Azonban ez volt az első játék, amely egy személy halálát is okozta. Jeff Dailey 1981-ben halt meg, miután játszott a Berzerkkel. Egy évvel később egy egészséges, 18 éves fiú, Peter Burkowski halálát is okozta. Burkowski állítólag megszerezte a legmagasabb pontszámot, majd 15 perc múlva összeesett és meghalt.

1. Polybius
A Polybius az 1980-as évek elején tűnt fel. A játékgép teljesen fekete volt, kivétel a zöld joystickokat, és a logót a gép elején. Hogyha játszottál vele, akkor olyan problémákat okozott mint: hányinger, fejfájás, ájulás és rémálmok. Sokan öngyilkosságot is követtek el a játék után. Sokan úgy gondolják, hogy a kormány kísérletezett ezekkel a gépekkel.

forrás: Listverse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.