10 emberi viselkedés tudományos magyarázata I.

Rengeteg hétköznapi jelenség van, amelynek eredetébe igazából bele sem gondolunk. Igazán kár érte, hiszen mi emberek is ősi ösztöneinkből táplálkozunk. Lássunk most 10 általános viselkedést, amelyre a tudomány magyarázattal szolgál!

10. A szőkék előnyben részesítése
Biológiai eredete van a szőkék szeretetének. Egy átlagos nőnek szőke hajjal általában világosabb bőre van, amely jobban engedi láttatni a testi hibákat. Szóval a férfiak azért is kedvelik a szőkéket, mert előre láthatóan egészségesebb lesz a közös utód. Természetesen ez fordítva is igaz, így mindenki a szőkéket kedveli ösztönösen.

9. Megcsalás
A megcsalás szó szerint a vérünkben van, hogyha nem is abban, akkor a DNS-ben. A tudósok felfedeztek egy gént, amelyet RS3 344, amelyet válási génnek nevezni. Tesztelések során azt találták, hogy van összefüggés a boldogtalan házasság és ezen gén jelenléte között.

8. Ölelkezés 
Az ölelkezésnek is van biológiai háttere, hiszen a közeli kapcsolat egy másik emberrel oxitocint szabadít fel, amelynek köze van a kötődéshez és a bizalomhoz.

7. Félelem az idegenektől

A gyermekeknél kémiai magyarázata van a félelemnek, amit az idegenek közelében éreznek. Az oxitocin miatt nem bízunk az ismeretlen emberekben. Valószínűleg még őseinktől hoztuk ezt a félelmet, akik meg akarták védeni magukat az kívülállóktól.

6. Vakarózás
Mi az értelme a vakarózásnak? A bőrünk a vakarózással szeretne megszabadulni az irritációtól, esetleges külső elemektől. Például, ha egy hangya mászik át a lábadon, azonnal viszketni kezd, ezzel a rovart is lesöpröd magadról. Az emberi szervezet szerint jobb minden miatt vakarózni, hiszen semmi bajunk nem lesz tőle, azonban, ha nem tesszük meg, akkor gondok lehetnek.

forrás: ListVerse.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.