Willowbrook State: a legkísértetiesebb iskola New Yorkban

A Willowbrook állami iskola története olyan tragédiát mesél el, amely ezernyi gyereket érintett. Az iskolát 1938-ban építették Willowbrookban, amely Staten Islanden található, és eredetileg az Egyesült Államok katonai kórházaként szolgált. 1947-ben értelmi fogyatékos gyerekeknek adott otthont, ekkor nevezték át Willowbrook állami iskolává. Az évek során az iskola számos problémával küzdött meg. A körülmények egyre rosszabbá váltak, munkaerőhiány volt, és a gyerekek csak özönlöttek a helyszínre.

Imprisoned patients (via silive.com)

1962-re négyezer gyerek helyett hatezer élt itt, akikre az egyáltalán nem felkészült ápolók figyeltek, akiknek a száma igen kevés volt. Ennek a vége az lett, hogy a gyerekeket szobákba zárták, ahol a földön is aludtak saját ürülékükben. Még a börtönnél is borzalmasabb körülmények között éltek. Rengeteg gyerek alultáplált volt, a folyosókon meztelenül rohangáltak. 1963 és 1966 között orvosi kísérleteket is végrehajtottak rajtuk. A helyszínen terjed a hepatitis vírus.

Horrible experiments carried out on patients. (via silive.com)

Diane Buglioli több mint tíz évig dolgozott a Willowbrook iskolában és borzongató történeteket mesélt gyerekekről, akiket bezártak egy szobában, hiába dörömböltek az ajtón, akiknek mindenüket elvették.
1971-ben már nem adtak több pénzt az iskolának, hamarosan kiderültek a borzongató dolgok, és beperelték őket. 1987-ben az utolsó gyermek is elhagyta az iskolát, de itt még nem ért véget a történet.

Willowbrook State School.

1987-ben Andre Rand, aki az iskola egyik dolgozója volt, meggyilkolt egy fiatal nőt, Jennifer Schweigert az elhagyatott helyszínen. Andre eltemette a nőt, de azóta is emlegetik a szomszédos iskola tanulója, hogy furcsa árnyakat látnak mozogni. A közelben élő emberek is beszámolnak a sötét árnyakról, amelyek sokszor hazáig követik őket, és addig maradnak az ajtajuk előtt, amíg fel nem jön a nap. Talán az értelmi fogyatékos, megkínzott gyerekek jöttek vissza, hogy bosszút álljanak?

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: