Virtuális gyilkosságtúra Londonban

1323 októberében borzalmas dolgok történetek Londonban. Egy francia férfi, John de Chartres William of Woodforddal és feleségével, Johannával töltötte az idejét. Ők hárman törtek be a Bread Streetre, azonban minden rosszra fordult, mert John felgyújtotta Williamet és belevágott egy baltával is.

Ez és még 142 középkori történet és gyilkosság elevenedik meg a londoni gyilkos túrán. A Cambridge Egyetem hozott létre egy virtuális, interaktív térképét (ide kattintva elérhető), amely bizony megmutatja nekünk, hol is követtek el gyilkosságokat. Megtalálhatjuk a gyilkos nemét, nevét, a gyilkosság módját, az évet, a fegyvert és a helyszínt. Az adatokat a halottkém jelentéseiből tudjuk 1300 és 1340 között.

Ha végignézzük a térképet, akkor igazi borzalmakra bukkanhatunk. A féltékenység már akkoriban is gyilkosságokra sarkallta az embereket. Emellett nagyon érdekes statisztikai adatokat is levonhatunk a térképről. A gyilkosságok 76.8 százalékát este öt és tíz között követték el. 52.8 százalékát nyilvános helyen történt meg. 56.4 százalékban használtak késeket, és 31 százalék vasárnap történt. Erre az a magyarázat, hogy az emberek sokkal többet játszottak és ittak vasárnaponként, ami ugye felhozta a személyes konfliktusokat.

Old St. Paul's Cathedral in London was completed in 1314 and destroyed in the Great Fire of London in 1666. In the early 14th century, religious buildings saw as many murders as taverns.

Összességében Londonban ekkoriban 15-20-szor volt magasabb a gyilkosságok aránya, mint máshol az Egyesült Királyságban. Az bizonyos, hogy London történelme során rengeteg borzalmas halált tapasztalt meg.

forrás: AtlasObscura

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.