Túlvilági lakótárs

 
Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy milyen jelek utalhatnak szellemekre, ám azok, akik rutinosak a természetfelettiben, ne adj isten, maguk is tapasztaltak hasonlókat, láthatták, hogy korántsem volt teljes a listánk.
 
Túlvilági lakótárs esetén sokszor érezhetjük, hogy valaki figyel minket. Talán ismerjük az érzést, amikor bizsereg a tarkónk a tekintettől, de ahogy hátrafordulunk, nem találunk semmit. Leggyakrabban akkor tapasztaljuk ezt az érzést, ha egyedül vagyunk.
 
Más esetekben mi, emberek gyanútlanul éljük világunkat, ám vannak olyanok, akik nálunk sokkal élesebb érzékekkel rendelkeznek. Ha háziállataink, különös tekintettel a macskákra és a kutyákra, furcsán viselkednek, akkor tudhatjuk, hogy lakhelyünk szellemek tanyája lehet. Riasztó jel ,ha a kutya a semmit ugatja, vagy a cica a szoba meghatározott pontjára bámul. Még ijesztőbb lehet, ha egyenesen nem akarnak bemenni egy olyan szobába, ahol korábban szívesen tartózkodtak (persze, mielőtt kísértetet kiáltunk, érdemes meggyőződnünk arról, hogy nincs-e valami kevésbé paranormális dolog, ami elijesztheti az állatot).
 
Néha azonban nem szükséges kedvenceink megfigyelésére hagyatkozni, olykor részesülhetünk mi is abban a ritka élményben, hogy átéljünk valami igazán titokzatosat. Például, látjuk, ha egy ajtó magától kinyílik, vagy a lámpa felkapcsolódik, esetleg a tévé kezd el megmagyarázhatatlanul önálló magatartást tanúsítani.
 
Hátborzongató élmény lehet a sok furcsaság mellett egy szellem érintését megtapasztalni, sokszor hallani olyan rémtörténeteket, amikor egy kísértet testi közelségbe kívánt kerülni az élőkkel kétséges okokból, vagy csupán futólag megérinti a vállunkat, hátunkat vagy a talpunkat. Néha érezhetjük úgy is, mintha valaki elsuhanna mellettünk, csak épp nem látjuk az illetőt.
Furcsa zajokat észlelünk? Ismeretlen forrásból hallhatunk különös zenét, vagy a nevünket egy üres szobában, de olykor sikolyokat, fojtott suttogásokat, és bármi olyasmit, ami otthonunk csendjében ránk hozhatja a frászt.
 
Gyanús jel lehet továbbá az is, ha hiába fűtünk, a lakás, vagy pontosabban egyes pontjai folyamatosan hidegek, vagy olykor hideg van, olykor meleg, megmagyarázhatatlan okokból.
 
A szellemek az orrunknál fogva is vezethetnek minket, ha különös parfümillatot vagy furcsa, esetleg rossz szagokat érzünk, akkor könnyen lehet, hogy nem csupán a szomszéd lakás szellőzik át hozzánk.
Ebben a cikkünkben, és az előzőben is olyan jelenségeket vettünk számba, amelyek inkább csak megijeszthetnek minket, de nem kell, hogy ténylegesen veszélyben érezzük magunkat. A következő alkalommal olyan jelekről írunk, amelyek rémisztőek, de egyben okozójuk rossz akaratáról is tanúskodnak.
Forrás: legendsofamerica

Gitta Sereg

Mindig érdekelt, hogy mit tudunk megosztani egymással, talán ezért is írok. Hobbijaim: a kreatív írás és a mitológia, meg a főzés-sütés. Itt az előbbi kettővel ismerkedhettek meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: