Testrészek a szemétdombon

Néhány hátborzongató eset, melyek megbotránkoztatták a világot. Emberi maradványok és hidegvérű mészárlások. Kik az elkövetők? Pszichopaták, személyiségzavarban élők,  egy ismerősünk, esetleg egy közeli hozzátartozónk? Évente több ezer ember válik rituális gyilkosság áldozatává szerelmi indíttatásból.

 

2007 – Harminc zsáknyi csecsemőholttestet találtak a kelet-indiai Orissza államban, egy szülőotthon közelében lévő szeméttelepen. Az első vizsgálati eredmény lány magzatokat diagnosztizált. Köztudott, hogy Indiában a fiú gyermeket részesítik előnyben…

 

2009 – New York rendőrsége egy levágott lábfej után nyomoz. A Casella Újrahasznosító Üzemben találták a Torontóból szállított hulladékok között.

 

2011 – Levágott emberi lábat talált egy oszakai park mellett dolgozó utcaseprő. A tizennyolc literes tartályban fekvő végtag mellett torzót és egy becsomagolt, oszlásnak induló fejet is találtak. Később még két tartály került elő kézfejekkel, vállcsontokkal és lábszárcsontokkal együtt.

 

2011 – Két levágott fejre bukkantak Mexikóváros egy utcájában. A közép-amerikai országban egymással harcoló drogbandák gyakran folyamodnak ehhez hasonló, elrettentésnek szánt brutalitáshoz. Legtöbbször köztereken, Mexikó csendes-óceáni partvidékén, és az ország északi felében követik el tetteiket, de a fővárost általában elkerülik.

 

2013 – Egy huszonkilenc éves férfi (Mehtab Alam), kirángatta húgát annak házából, földre lökte, majd egy hatalmas karddal lefejezte a szerencsétlenül járt nőt. Az egyetlen suhintással lecsapott fejjel pedig elment a legközelebbi rendőrörsre és letartóztatását kérte.

 

2013 – A chicagói reptéren összesen tizennyolc levágott fej kallódott heteken át, mire a hatóságok kiszúrták ottlétüket. A fejek csupán azért vesztegeltek, mert nem voltak megfelelő szállítási dokumentumokkal ellátva. Később egy chicagói krematórium jelentkezett értük.

 

2014 – Egy ausztrál dzsihádista lefényképezte fiát úgy, hogy az egy szír kormánykatona levágott fejét tartja a kezében. A hét éves fiú képét aztán a twitteren posztolta, alá pedig annyit írt: Ez az én fiam!

 

2014 – A Frankfurt melletti Schwalbachban meghalt egy férfi. Bérelt garázsát felnyitották és így leltek rá két, emberi testrészekkel megrakott hordóra. A férfi hozzátartozói rémülten álltak az eset előtt. Többek között bomlásnak induló fej, lábszár, lábfej volt a tárolókban.


2014 – Emberi maradványokat találtak Michigan államban egy út mellett. A szemeteszsákokban több végtag, fej és torzó is megtalálható volt. Egy nő arról számolt be a rendőrségnek, hogy a közeli szemétlerakónál egy világos színű járművet látott, amit egy középkorú nő vezetett. Később a környékről még több maradvány került elő.

írta: Antal Zsolt


forrás: origo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: