Természetfölötti jelenségek 1. rész

Gondoltam: Miért ne oszthatnám meg veletek olvasott élményeimet, és indíthatnék sorozatot a meghökkentő, hátborzongató jelenségek megismertetéséről, egyes részletek magyarázatáról? Azokról a dolgokról, amikről szívesen olvastam magam is. Szombatonként, egy-egy résszel gazdagabban távozhattok a Bizzárium oldaláról, remélve izgalomtól, libabőrtől felpezsdülve, újabb- és újabb információk tudatában. A lélekvándorlás, boszorkányság, mágia, a Poltergeistek dühkitörései, kísértetek, a hipnózis és rejtélyes halál, mind olyan téma, ami e sorozatban benne foglaltatik. Ezt az első epizódot, inkább csak bevezetőnek szánom, de a következő résztől belemélyülünk a titokzatos paranormális világba…
Írásom alapjául egy könyv, egy tulajdonképpeni atlasz szolgál: Természetfölötti Jelenségek Atlasza.
Egy férfi arról álmodik, hogy barátja meghal, másnap levél érkezik annak halálhírével. A kanál simogatásra meghajlik. Egy asszony értetlenül nézi végig, amint edényei megindulnak a levegőben, pedig rajta kívül senki sincs a konyhában. Csengők szólalnak meg, de kezek érintése nélkül. Hipnózisban meséli el valaki előző életét, amit száz évvel azelőtt élt meg egy másik országban. Ilyen, és ezekhez hasonló élmény bárkit „gyötörhet”, amiket egyszerűen természetfölötti jelzővel illetünk.
Számtalan kutató, tudós vált mellőzötté azért, mert a természetes ellen vallottak. Száműzték őket a tudomány fellegvárából, mert elgondolásaik merőben más képet mutattak, mint a megszokott. Valamikor természetellenesnek nyilvánították azt is, hogy a Föld a Nap körül kering. Lehetetlennek vélték, hogy levegőn keresztül üzeneteket küldjön valaki. Vagy ott a Holdra szállás is példának.
Ma már természetesnek vesszük a műholdas televíziózást, hogy láthatunk olyan dolgokat, amik tőlünk sok-sok kilométer távolságban történnek.
Számos jelenségre nincs magyarázat, de túl gyakran fordulnak elő ahhoz, hogy semmibe vehessük őket. Például, hogy miért nem égeti meg lábát a forró parázson járó. Erre nehéz kézzelfogható magyarázatot adni.
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a természetfölötti annyira mindennapivá válik, hogy a tudomány végül kénytelen elfogadni létét. Ez az akupunktúra esetében is így történt, amire a Nyugat orvosai úgy tekintettek, mint boszorkánymesterek cselekedetei. Néhányuk még kételkedik, de el kell ismerni; a kínai gyógymód kétségbevonhatatlanul jól működik. A boszorkányság mindenütt fellelhető, úgy, mint a pszichokinézis (tárgyak mozgatása a gondolat erejével). Transz előidézéséhez világszerte táncot és dobot használnak, viszont a szexuális mágiát is gyakran veszik elő rítus előidézéséhez.
A folytatásban kissé visszarepülünk az időben. Tartsatok velünk akkor is!
Forrás: TJA
írta: Antal Zsolt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.