Szellemek a világ minden tájáról

A nyugati hiedelmek szerint a szellemek a legtöbb esetben azért maradnak ezen a világon, mivel befejezetlen ügyeik akadtak. Azonban nem csak a nyugati világ hisz a szellemekben, számos más helyen is találhatunk ezekhez hasonló teremtményeket.

Hasonmás
A hasonmás olyan jellegű lélek, aki megjósolja valakinek a halálát, és képes más bőrébe bújni. Ezek a szellemek közvetlenül a halál előtt tűnnek fel. Hogyha valaki meglátja a hasonmását annak a bizonyos személynek, akkor már nincs messze a halála. Ez az alak igencsak ismert a nyugat-európai kultúrában. A leghíresebb eset talán George Tyron admirálishoz köthető, akit saját londoni lakásában látta egy szerette, amikor éppen a tengeren hajózott. Órákkal később megérkezett a halálhíre.

Fetch

Állatszellemek

Az állatok éppúgy meghalnak, ahogy az emberek, és szellemeket is hagyhatnak hátra. Néhány ember állítja, hogy szeretett állataik visszatértek hozzájuk, hogy megvigasztalják őket, de vannak ennél felkavaróbb esetek is. Például a megkínzott macska esete, aki halálómenként tért vissza egy ír családhoz. A híres Bell Witch boszorkánynál rengeteg fantommadár tűnt fel, majd tűnt el újra. Ez is bizonyítja, hogy nem biztos, hogy hihetünk a szemünknek.

Ghost cat

Éhes szellemek 

Az éhes szellemek a kínai mitológiában tűnnek fel. Úgy gondolják, hogy felkavaró halálesetek hozzák el őket. Ezek a szellemek járják a világot, és csak pár dolgot ehetnek meg. Lehet az a szellem kedvenc étele vagy édessége, de hogyha rossz életet élt, akkor ez lehet kutyagumi vagy vizelet is. Ezek a szellemek mindenképpen meghalnak másodjára is, de addig elfogyaszthatnak más, ártatlan embereket is.

Hungry ghosts

Mylingok
Az északi kultúrában a gyerekszellemeket hívják mylingoknak, akiket odakint hagytak télen, hogy meghaljanak. Ezeknél a gyerekeknél a szülők sokszor nem házasodtak meg, esetleg nem volt több ételük, hogy még egy valakit etessenek. Természetesen ezek a csecsemők meghaltak megkeresztelés nélkül, és nem kaptak rendes temetést sem, ezért kitiltották őket a mennyekből. A mylingok kapcsolódnak azokhoz az életterekhez, ahol meghaltak, sokszor ráakaszkodnak az elhaladó emberek hátára és követelik, hogy vigyék őket a temetőbe. Azonban a myling egyre nehezebb és nehezebb lesz. Hogyha nem tudod elvinni a mylingot a temetőbe, akkor biztosan meghalsz.

Huaka’i pō
A huaka’i pō Hawaii egyik ismert szelleme. Ezek a szellemek Hawaii elhunyt, szent seregébe tartoznak. akik évente néhány alkalommal elfoglalják az utakat. Az emberek sok esetben hallanak ezek utak mellett kántálást és menetelést, ilyenkor azonnal be kell menni a házba, ugyanis a huaka’i pō azonnal megöl bárkit, csak akkor vagy biztonságban, hogyha van egy rokonod, aki velük menetel.

Night marcher

El Silbón

El Silbón egyszer fiatal venezuelai ember volt, aki megölte az apját. Annyira ördögi, hogy fütyörészett, miközben elkövette a tették, szóval a halála után tovább kell fütyörésznie. Venezuela utain vándorol, magával viszi apja csontjait és fütyül. Akkor a leghalkabb, hogyha a közelben van, és azonnal elkapja azt, akit egyedül talál.

silbon

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.