Stephen King: Borzalmak városa ajánló

Stephen King legjobb könyvének tartom a Borzalmak városát. Ez a másodikként megjelent regénye az írónak, elsőnek a Carrie jelent meg. A regény a megszokott vámpírmítoszt helyezi modernebb környezetbe, vámpírjai nem a megszokott gótikus rémalakok, nem laknak lepukkant, pókhálós kastélyokban.

A történet egy amerikai kisvárosban játszódik, ami borzalmas múlttal rendelkezik. A főhős, Ben Mears író, aki az inspiráció miatt tér vissza a szülővárosába, Jerusalem’s Lotba, mivel egy elhagyatott házról akar adatot gyűjteni a készülő regényéhez. Gyerekkori trauma is kapcsolódik hozzá, mivel egy felakasztott gengszter hulláját látta az emeleten. Nem tud azonban maradéktalanul az írásra koncentrálni, mivel szörnyűségek történnek a városkában. A regénnyel nem titkolt célja, hogy kifejezze tiszteletét Bram Stokernek, amiért megírta a Drakulát, és nagy hatással volt írói munkájára. Erdetileg a Second Coming nevet (Második eljövetel) kapta volna, de a kiadója megvétózta az ötletét vallási felhang miatt. stephen-king_0

A regény a részletes város és tájleírásoknak köszönhetően túlírtnak, vagy lassúnak fog tűnni pár ember számára. Ez miatt a vámpírokra és az akcióra kicsit kevesebb hangsúlyt fektetett az író, ezért olyanoknak is tudom ajánlani, akik nem szeretik a durva, naturalisztikus ábrázolásmódot.

A regényből két film is készült, az újabb, Rob Lowe főszereplésével.

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: