Sorozatajánló: Sleepy Hollow (Az Álmosvölgy legendája)

Mi más is illik egy októberi estéhez, ha nem egy hátborzongató sorozat aktuális része? (Bár igen, látjuk, hogy ez az ősz eddig nem a nagykönyv szerint alakul, de hát ez van.). A Sleepy Hollow-t azonban korántsem mondanám hátborzongatónak. Hangulatosnak viszont igen.
 
 
Miután félni nem igazán lehet rajta, mitől működik mégis? A ki mitől ijed meg, és nem azért elég szubjektív, mondjuk úgy, tartalmaz pár ijesztő jelenetet, de felkapcsolt lámpával még sosem kellett aludnom utána. Mit lehet szeretni benne? Egyrészt, hogy modern környezetbe, a 21. századba helyezték át, és változtatták meg az alapötletet. A babonák helyét szkepticizmus veszi át, és a városkát és persze vele együtt az egész világot megvédeni óhajtó hőseinknek nagyon kell figyelniük, hiszen elég egy óvatlan említés a démonról, már egy vidám elmegyógyintézetbe juttathatja őket.  
 
A másik dolog, amiért érdemes leülni, és belenézni, az a múltból érkezett Ichabod  Crane ismerkedése a modern korral (Jó, mondjuk ki őszintén, ha a sorozat főszál nélkül folytatódna, és Crane mindennapjairól szólna, elég valószínű, hogy szívesebben nézném). Ezekben a szituációkban az írók elég jók, a poénok, kiszólások szellemesek. Ehhez kapcsolódva a karakterek teszik igazán szerethetővé a sorozatot. 
 
 
Meg így az első évad vége után azt kell, hogy mondjam a sorozat története is tartalmazott néhány olyan meglepő fordulatot, amire nem igazán lehetett számítani. (Ez elképesztően nagy piros pontot jelent.)
 
A végső kérdés egyelőre megválaszolatlan: Miért kell minden gonosznak egy kisvárost kiszemelnie magának? Addig is itt egy kis előzetes:
 
Írta: Sereg Gitta

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.