Sokkoló történet egy baltás gyilkosról

1911 februárjában félelmetes dolgok történet Crowleyban, Louisana államban, amely egy apró városka Texas mellett. A Byers család lefeküdt aludni, ahogy szokták. Tipikus este volt, egészen addig, amíg egy betörő nem jött be a házba, és nem vágta őket fejbe egy baltával. Még legkisebb fiuk életét sem kímélte meg. Az egész családot kivégezték. A gyilkos fegyvert a házban hagyták.

Ugyanebben a hónapban Lafayette városában az Andrus családnak hasonló sorsa lett. A szülők és a két gyermek (a legkisebb 11 hónapos) szintén baltával lettek kivégezve. A testeket a vérrel terített kádba rendezték, majd elhagyták a helyszínt. A brutális kivégzések implikálták, hogy itt bizony nem egy rablás vett rossz irányt. A családokban csak az volt közös, hogy afroamerikaiak voltak. Természetesen a média azonnal felkapta az ügyet.
A nyomozás Raymond Barnabethez vezetett, akinek már voltak kemény ügyei a múltban. A férfit letartóztatták a gyilkosságokért, főleg lánya, Clementine vallomásai alapján. Azonban, amíg Raymond a börtönben ült, a Randall családot is kivégezték baltával, ebben az esetben négy gyermek eset áldozatául az ügynek.

Igazi hisztéria tört ki, a közösség teljes félelemben élt. Az embereket arra bátorították, hogy fegyverrel aludjanak. Mindenki a gyilkost kereste.
A rendőrség továbbra is biztos volt Raymond Barnabet bűnösségében, de ekkor már úgy gondolták, hogy nem egyedül cselekedett. Eldöntötték, hogy újra átkutatják a házát, és 17 éves lányánál, Clementine-nél is véres ruhákat találtak. A lányt is letartóztatták, azonban kételkedtek abban, hogy egy ártatlan fiatal lány ilyen brutális gyilkosságokban venne részt. De a végén a bizonyítékok mindent megváltoztattak.
A közösség fellélegzett, hogy mind a két Barnabet börtönben van, azonban nem sokáig tartott a béke, hiszen hamarosan a Broussard családot is kivégezték baltával.
Eddig ez a gyilkosság volt a legsokkolóbb, hiszen itt a gyerekek vérét vödrökbe csapolták üzenetet írtak a falra, ahol az Emberi Öt aláírás szerepelt.

A rendőrség kihallgatta Barnabetéket, szükség volt még valamire. Clementine ekkor vallomást tett. Senki sem volt felkészülve arra, amit mondott. Clementine és apja voltak a vezetői egy voodoo szektának, amely az Áldozatok templomának mondta magát. Még három tagjukkal tették ki az Emberi ötöt. Clementine mosolyogva mondta el, hogy a bűncselekményeket társaik követték el. A lány férfinak öltözött, hogy sokkal kevésbé legyen gyanús és a városok között utazott, emellett állítólag egy voodoo doktorral is találkozott, aki segített neki, hogy ne bukjon le.
Mi volt a gyilkolás motívuma? A halhatatlanság. A szekta tagjai úgy gondolták, hogy ezek a cselekedetek az örök élethez fogják őket vezetni.
A vallomás után letartóztatták Clementine testvérét is, Zepherint, aki szintén az Emberi Öt tagja volt.

Az újságok harmincöt gyilkosságot kapcsoltak Clementine-hez, ő ebből 17-et vallott be. A lányt életfogytiglani börtönre ítélték, később megműtötték az agyát, majd szabadlábra helyezték tíz év után. Későbbi élete teljesen homályba veszett.
forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.