Richard Chase – A Sacramentói vámpír

Ha túllépünk azon az axiómán, hogy minden sorozatgyilkos elmebeteg, akkor a zavart viselkedésükre összeállíthatunk egy skálát. A skála egyik végén ott vannak azok a kéjgyilkosok, akik képes viselkedésükkel megtéveszteni környezetüket és abban tökéletesen beleolvadni. Kiváló példa erre Ted Bundy akit viselkedése alapján mindössze egyetlen dolog különböztet meg egy véletlenszerűen kiválasztott szomszédunktól – az, hogy embereket kínzott halálra. A skála másik oldalán viszont olyan bizarr figurákkal találkozhatunk, mint az egy hónap alatt hat embert meggyilkoló Richard Chase, aki narancsokat nyomott szét a homlokán hogy az agya elég C vitamint vehessen fel, és egyszer berontott egy kórház műtőjébe, mert valaki ellopta a tüdőartériáját, és földönkívüliekkel kooperáló nácik próbálták megmérgezni a szappantartójával….

Drakula fia

Richard Trenton Chase 1950. május 23-án született a kaliforniai Santa Clarában.  Tekintélyelvű apja gyermekkorában a kisebb engedetlenségeket is veréssel torolta meg. Chase állította, hogy ebben anyja is aktívan közreműködött, de ez a vád később alaptalannak bizonyult.  Mindhárom szokása megvolt, amit a pszichológiában az későbbi erőszakos viselkedés gyermekkori előfutáraként ismernek: tízéves koráig ágyba vizelt, gyújtogatott és kegyetlenkedett az állatokkal.  Az erőszakos családi háttér és a neurózisra való hajlam pedig meghozta gyümölcsét: tizenévesen már masszív alkoholistának számított, majd rákapott a drogokra. Elsősorban az LSD-t és a hallucinogén anyagokat kedvelte meg.

Richard Chase

Középiskolában – hála a rosszfiú imázsának – elég nagy népszerűségnek örvendett az ellenkező nemnél, de kapcsolatai sosem tartottak hosszú ideig, annak okán, hogy barátnői elmondása szerint ritkán volt képes erekciót elérni, de ha sikerült is nekik, az akkor sem volt elég tartós egy légyotthoz. Ez a problémája zavarta annyira, hogy egy idő után rászánta magát és szakember segítségét kérte. Pszichológushoz fordult, aki bár képtelen volt segíteni a problémáján annyit azért megállapított, hogy a potenciazavara összefüggésben van a súlyos elmezavarával és az elfojtott dühével. Richard viszont kételkedett a szakvéleményben, és akkoriban kialakuló hipochondriájával terhelve felállított egy sajátos diagnózist, és kieszelt hozzá egy gyógymódot is. A biológiai ismeretei elégségesek volta ahhoz, hogy tudja problémája khm… egynémely testrészének vérellátásával van kapcsolatban. Mi lehet a megoldás: MÉG TÖBB VÉR. A terápia egyedisége ennek a pótlására kitalált módszerben rejlik. Ugyanis Chase kisállatokat kezdett gyilkolni, hogy a vérüket megigya, a belső szerveiket pedig leturmixolta és kólával keverve egyfajta smoothie-t készített belőlük.  Hitt abban, hogy ez megakadályozza a szívének zsugorodását. Nem valószínű, hogy az elmélete igaz volt, de az biztos, hogy a vér iránti megszállottsága felé ezek voltak első lépések.

Idővel kényszerképzetei egyre jobban elhatalmasodtak. Kezdett a rögeszméjévé válni, hogy a problémájáért az anyja felelős, aki megpróbálja megmérgezni, hogy a vére kiszáradjon. 18 éves korában elmenekült a szülői házból: összefogott pár barátjával, és kibéreltek egy lakást. Nem tartott sokáig az idill, mivel a lakótársaknak rövid időn belül elegük lesz abból, hogy Chase folyamatosan hol berúgva, hol beszívva lófrált a lakásban többnyire meztelenül, akkor is, ha éppen vendégeik vannak.  Összeültek, és megkérték Richardot, hogy költözzön el. A férfi viszont erre nem volt hajlandó, így belátván, hogy a helyzet reménytelen, inkább ők költöztek el. Chase egyedül maradt a lakásban, és ki is használta a helyzetet: egyre többször cipelt fel állatokat, amiket vagy vett valahol, vagy befogott. A nyulak voltak a kedvencei. Egyszer odáig ment, hogy egy nyúl vérét injekciózta magába. Mondani sem kell napokig lázgörcsök kínozták a vérmérgezéstől, de erre neki egy teljesen más magyarázata volt: szerinte a nyúl akkumulátorsavat ihatott, ami a gyomrából a véráramába került, és így mérgezte meg őt.

Bloodsucking Freaks

Az eset miatt kórházba került, ahol megmentették az életét.  Viszont a kórházi személyzettel való beszélgetések során előjöttek az emberi test működéséről vallott nézetei, mint például hogy az agyának C-vitaminpótlását a homlokán szétnyomott narancsokkal akarta megvalósítani (gondolom az ozmózis elvén haladt…). De ekkoriban már kopaszra borotválta a fejét, mert meggyőződésévé vált, hogy a koponyacsontjai szétváltak és mozogni kezdtek, haj nélkül pedig jobban tudta követni ezeket a változásokat.

 Az orvosok számára világossá vált, hogy valami nem stimmel az elméjével, így beutalták a pszichiátriára. Innen rövid úton megszökött, és anyjához ment, aki azonnal jelentette az esetet, így a férfit a közveszélyesek közé szállították. Az őrültek házában paranoid skizofréniát diagnosztizáltak nála, ezen felül érdemes megjegyezni, hogy azzal szórakoztatta a személyzetet, hogy folyamatosan a nyulak legyilkolásáról, és vérük kiszívásáról szóló fantáziáiról beszélt. Egyszer a szája köré száradt vérrel találtak rá. Kis nyomozás után kiderült, hogy két madár szállt be a szobájába, amiket elkapott, a nyakukat kitörte majd megitta a vérüket. Ezután az osztály dolgozói már csak Drakulának becézték.

A kezelése mondhatni teljesen eredménytelen volt. A skizofréneknél megszokott antipszichotikumokat kapta, de mivel semmilyen javulást nem értek el velük így az orvosok megállapították, hogy valójában nem a skizoférniája felelős a bizarr viselkedéséért, hanem a marokszámra magába tömött drogok. Ebből következően, ha leáll a drogokkal, akkor tünetei is megszűnnek. Tehát akár haza is mehet…

És bizony ment is. A bíróság határozott időre anyja és apja gyámsága alá helyezte, ami nem volt éppen egy jó ötlet, mivel anyja úgy vélte, hogy a fiának nincs szüksége gyógyszerekre, így a felírt tabletták a kukában landoltak. Apja szintén nem rajongott az ötletért, hogy fiával kelljen megosztaniuk hajlékukat, így a saját pénzéből bérelt neki egy lakást.

Ezzel kezdődött minden elölről. A drogok ismét megtalálták, a szomszédok állatállománya pedig ismét rejtélyes körülmények között fogyatkozni kezdett. A kutyák és macskák eltűnésének körülményeire később azért fény derült, mikor pár embert felhívott, és elmesélte nekik, hogy mit tett az állataikkal. Ekkoriban vett magának egy 22-es kaliberű pisztolyt, és éjt nappallá téve gyakorolt, hogy megvédhesse magát. Hogy mi ellen, az pár mondat múlva kiderül. Ugyanebben az időszakban fedezte fel magának Hillside-i Fojtogatót, akivel úgy gondolta, egy cipőben járnak. A kapocs pedig az a náci/UFO összeesküvés, ami mindkettejük életére tört.

⦿ UFOk, nácik, szappantartók

Chase-szel az elfogása után interjút készített az FBI-tól az a Robert Ressler, akiről a Mindhunter című sorozat Bill Tench nevű karakterét mintázták. Neki mesélt arról, hogy a nácik/UFO-k a szappantartójával akarták megmérgezni. A szappantartó ideális eszköz mivel minden háztartásban van belőle. Ha valaki ellenőrizni akarja, hogy az összeesküvés célpontjai között van-e egy egyszerű trükkel megteheti: emelje fel a szappant a szappantartóban. Ha az alja száraz, akkor nincs probléma. Ha viszont ragacsos, akkor kezdhet aggódni, és kisállatokat mészárolni a vérükért. Vagy váltson folyékony szappanra…

A vámpír árnyéka

Ekkoriban kezdte elhanyagolni magát, nem fürdött, nem mosott fogat, nem borotválkozott, a haja pedig zsíros csimbókokban lógott. Ezen felül az étkezést is hanyagolta, rövid időn belül leadott cirka 60 kilogrammot.

1977 egy napján úgy gondolta, meglátogatja az anyját, ami egy meglehetősen szürreális jelenetbe torkollott. Mikor anyja ajtót nyitott neki, köszönés helyett az ajándékba vitt döglött macskát üdvözlésképpen az arcába nyomta, majd ledobta, rátérdelt, puszta kézzel feltépte a hasát, belenyúlt és üvöltve szétkente a vérét az arcán. Az anya erre sarkon fordult, bezárta maga mögött az ajtót és… és ennyi. Nem jelentette az esetet sehol.  Richard pedig elsétált.

A legközelebbi feljegyzés róla hogy augusztus 3-án a rendőrség a rátalált az út mellett álló Fordjára a nevadai Pyramid tó közelében. A kocsi belülről csurom vér volt, az ülésen egy halom ruha állt és egy vérrel teli műanyagvödör, amiben egy májat is találtak. A hátsó üléseken pedig két puska pihent. Elsőre természetesen bűntényre gyanakodtak, de a közelben megtalálták az anyaszült meztelenül, üvöltve rohangáló Chase-t, akit tetőtől talpig vér borított. Némi fogócska után sikerült elkapni és kikérdezni. Állította, hogy a testét a saját vére borítja, ami húsán át szivárog. A labor kimutatta, hogy a rajta lévő vér valójában egy szarvasmarháé volt, ugyanúgy, mint a kocsiban szétkent és vödörben talált vér és máj is. Bűncselekmény híján Chaset kénytelenek voltak elengedni.

A karácsony sokak számára érzelmileg megterhelő, különösen igaz ez a magányosan élőkre. Chase is ezek közé tartozott. A szüleit már nem kötelezte bírósági végzés a gyámságra, a férfi pedig elhanyagolt volt, magányos, a gyógyszerei szedésével pedig már régen leállt.  December 27-én minden ok nélkül pisztolyával belőtt egy sacramentoi nő konyhájába. A rendőrségi a helyszíneléskor megtalálta a töltényhüvelyt, de az elkövetőt nem.

December 29-én tett egy újabb kísérletet, hogy felvegye a kapcsolatot az anyjával, de a nő elutasította, és elküldte. A visszautasítás miatt még jobban elborult amúgy sem egészséges elméje. Éktelen haragja gerjedt és frusztrációjának csillapítására már nem érezte elégnek egy állat megkínzását. Elméjében ez a szokásos séma szerint zajlott le: veszélyben érezte az életét, és vért kellet innia a túlélésért.

Ugyanazon a napon az 51 éves Ambrose Griffin éppen a nagybevásárlás után pakolt ki a kocsiból feleségével. A nő előre ment pár csomaggal, majd hallotta, hogy a férje valakivel kiabál, amit két pukkanás követett. A nő visszaszalad és a kocsibehajtón fekve találta férjét mellette a szétgurult zöldségekkel. Azonnal hívta a mentőket és jelentette, hogy a férje agyvérzést kaphatott. A kórházban lett csak világos számára, hogy a kétgyermekes mérnök egy lövöldözés áldozata lett. A lövéseket egy kocsiból adták le, majd elhajtottak.

A rendőrség a helyszínelés során megtalálta a töltényhüvelyeket és meggyanúsított egy közelben lakó férfit  akinek pont ugyanilyen kaliberű fegyver volt a birtokában, de a ballisztikai szakértő jelentése szerint a két fegyver nem egyezett.

A gyilkosság estéjén jelentkezett egy tizenkét éves fiú is, aki állítása szerint találkozott egy húszas éveinek közepén járó férfival a környéken, aki egy barna Pontiac Trans Amet vezetett és látta, amint kilő az ablakán. A fiú regressziós hipnózis alatt visszaemlékezett a kocsi rendszámára is: 219EEP. De ez a nyom zsákutcának bizonyult.

Viszont rutinszerűen összehasonlították a hüvelyeket azzal, amiket két nappal korábban találtak egy nő konyhájában és egyezést találtak. A nyomozás viszont itt megrekedt.

’78 január 11-én találkozott egyik szomszédjával, Dawn Larsonnal. A nő látásból ismerte a középiskolából, de csak annyit tudott róla, hogy rászokott a drogra. Bár már lassan fél éve szomszédok voltak a Watt Aveneuen, de eddig nem váltottak egy szót sem. A nő már látta párszor, hogy a férfi a házirend tiltása ellenére állatokat visz fel a lakására, amiket sosem lát többé, de nem gyanakodott. Arra gondolt, hogy a Chase magányos lehet. A viharvert külsejű férfi szólította meg. és kért egy szál cigarettát. A nő átnyújtotta neki, de ekkor Richard üvölteni kezdett vele, megragadta a karját, és addig nem is engedte el, amíg a nő át nem nyújtotta neki az egész dobozzal.

Pár nappal később Robert és Barbara Edwards éppen hazaérkezett a bevásárlásból, mikor zajt hallottak a házukból. Egy ablak csapódást hallották majd egy csapzott hajú fiatal férfi rohant feléjük a kert irányából.  Bob megpróbálta elállni az útját, de az kicselezte, és továbbfutott. A férfi üldözőbe vette a behatolót, de pár utcányi üldözés után elveszítette a nyomát.

A kiérkező rendőrök a feldúlt lakás átvizsgálása során a hiányzó értékek miatt azt a következtetést vonták le, hogy besurranó tolvaj lehetett az elkövető, akit szerencsére rajtakaptak. Annak nem tulajdonítottak nagy jelentőséget, hogy a tolvaj belevizelt egy babaruhákkal teli fiókba.

Engedj be

Január 23-án egy Jeanne Layton nevű fiatal nő arra lett figyelmes, hogy egy ápolatlan külsejű vékony férfi közelít otthona felé. Megpróbálja kinyitni az üveg bejárati ajtót, de mivel az zárva van, így az ablak felé veszi az irányt. Ott megpróbált kinyitni két ablakot is, de mindkettő zárva volt, így visszasétált az ajtóhoz, ahol szembetalálkozott Jeanne-vel. Hosszú másodpercekig bámulták egymást az ajtó üvegén keresztül, a férfi üres tekintettel végigmérte a nőt, majd nyugodt mozdulatokkal cigarettára gyújtott és elsétált.

Jeanne Layton nem volt vele tisztában, hogy mekkora szerencséje is volt: Chase az FBI-nak adott interjújában azt vallotta az áldozatok kiválasztásáról, hogy kipróbált pár házat, ha az ajtót zárva találta az azt jelentette, hogy tovább kell állnia.

Nem volt ekkora szerencséje a 22 éves és ekkor három hónapos terhes Teresa Wallinnak, akinek a kulcs elfordításával járó apró mozdulat elmulasztása a halált jelentette.

Ugyanazon a napon, Teresa éppen a szemetet vitte volna ki mikor megjelent az ajtajában Chase, aki előtte elrejtett egy 22-es kaliberű lőszert a postaládájába. A férfi szó nélkül fegyvert rántott a nő pedig védekezésképpen az arca elé kapta a kezét. Az első golyó átütötte a tenyerét majd behatolt az alkarjába és a könyökén át távozva a nyakába fúródott. A második a feje tetejébe csapódott. A nő összeesett, Richard pedig letérdelt mellé, és golyót repített a halántékába. A testet ezután a hálószobába vonszolta széles vérnyomokat hagyva maga után.

Teresa Wallin

Magához vett a konyhából egy kést és egy üres joghurtosdobozt a szétszóródott szemét közül, majd visszatért és a nő felsőjét a melle fölé húzta, a nadrágját és alsóneműjét pedig a bokájáig, majd szétrakta a lábait. A késsel levágta bal mellbimbóját, majd felhasította a nő hasát a szegycsont alatt.  A lépét és beleit kitépte, majd többször belevágta a kést. Többszörös szúrásnyomokat találtak a tüdőn, májon, rekeszizmon és a bal mellen. A veséket kivette, szétvágta a hasnyálmirigyet, majd a veséket visszatuszkolta a testbe.

A fürdőszobában talált vérnyomokból a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy a Chase áldozata vérét szétkente kezén és arcán, majd lenyalogatta az ujjairól. A joghurtosdoboz szintén vérrel volt szennyezett, mint később kiderült a férfi ennek segítségével fogta fel és itta meg a testből kifolyó vért. A test körül pedig több helyen különös véres köröket találtak. Egy vödör aljának nyomát. A holttest meggyalázásának zárásaként pedig a férfi kutyaürüléket tömött a szájába.

Ebben a helyzetben talált rá az éjszaka hazatérő férje, David Wallin.

Két nappal később egy megcsonkított kiskutyát találtak a ház közelében. Ezt egy család jelentkezett a rendőrségen, akik a kutya előző tulajdonosai voltak. Kihallgatásuk során azt mondták, hogy egy csapzott hajú furcsa férfi vett tőlük két kutyát. Amit igazán különösnek találtak akkor, ahogy a férfit nem érdekelte a kutyák neme…

A következő gyilkosságra négy nappal később, január 27-én került sor nem egészen egy mérföldnyire az előző áldozat házától.

Négy nap múlva – január 27-én ismét lecsapott nem egészen egy mérföldnyire előző áldozata házától. A 38 éves Evelyn Miroth a 22 hónapos unokaöccsére, Davidre vigyázott, miközben fia a lakásban játszott.  51 éves szomszédját Dan Meredithet áthívta segíteni, hogy saját dolgaival végezni tudjon a két gyerek felügyelete mellett. Evelyn éppen fürdőt vett, Dan pedig az előszobában vigyázott a gyerekekre, mikor Chase benyitott. Dant testközelből fejbe lőtte pisztolyával, amit az előző gyilkosságainál is használt. Ezután megfordította a holttestet és magához vette a férfi tárcáját és kocsijának kulcsait. A hatéves Jason az anyja hálószobájába menekült, de a férfi követte és kétszer fejbe lőtte. A babával szintén egy fejlövéssel végzett.

Evelyn Miroth, Jason és David

Azután a gyilkos a fürdőszobába ment, és fejbe lőtte Evelynt is. Magához vett két kést Evelyn holttestét pedig behúzta a hálószobába, és az ágyra fektette. A késekkel a nyakán ejtett sebekből vért ivott és közben többször megerőszakolta análisan (A boncolási jegyzőkönyv szerint „szokatlanul nagy mennyiségű ondót” találtak az áldozat végbelében). Miután végzett, legalább fél tucatszor a tetem végbelébe szúrt a késsel, olyan erővel hogy a méhet is elérték a szúrások. Ezután a létfontosságú szerveket vette célba, amit az azokat ért szúrások miatt a vér a hasüregben gyűlt össze. Az áldozat hasát felnyitotta, és a vért egy vödörbe szívta, majd megitta.

Ezután a 22 hónapos fiú holttestét vette célba. A tetemet a fürdőszobába vitte, a koponyáját a fürdőkád szélére mért nagy erejű ütésekkel felnyitotta, és az agy egy részét megette.

Ekkor kopogás hallatszott, ami megzavarta a gyilkost. Az ajtó előtt egy hatéves kislány állt, aki Jasonhöz jött volna át játszani, de mivel bentről mozgást látott, de nem nyitottak neki ajtót, így hazament és elmesélte otthon, hogy mit tapasztalt. Mire anyjával visszatértek, Chase már elmenekült a helyszínről Dan kombijával.

A helyszínen talált véres lábnyom és a vödör aljának lenyomata

A kislány és anyja benyitottak, felfedezték a holttesteket és azonnal tárcsázták a 911-et. A kiérkező rendőrség talált pár jól kivehető véres ujj- és tenyérlenyomatot, valamint lábnyomot, de csak három holttestet, mivel Richard magával vitte a kicsit.  A helyi rendőrség az eset komolyságára való tekintettel kérte a szövetségiek segítségét. Az FBI pedig segítségképpen többek között a sorozatgyilkosok profilozásával foglalkozó osztályáról is küldött két embert Russ Vorpagel és Robert Ressler ügynököt. Ketten az eddigi nyomokból felállították az elkövető profilját, ami alapján körözést adtak ki.

⦿ A gyanúsított profilja

Fehér férfi életkora 25 és 27 év között, alultáplált, egyedülálló, aki egyedül él egy olyan helyen, ami egy mérföldön belül van az egyik áldozat elhagyott kombijától. A lakása kirívóan elhanyagolt és lepusztult, a bűncselekményének bizonyítékait itt tartja. A gyanúsított múltjában szerepel elmebetegség és droghasználat. A gyanúsított munkanélküli magányos farkas, aki nincs kapcsolatban sem nővel, sem férfival, és feltehetően idejének nagy részét a saját lakásában tölti. Ha együtt él valakivel, akkor azok a szülei lehetnek. De ez sem valószínű. A gyanúsított múltjában nem szerepel katonai szolgálat, viszont kidobták vagy a középiskolából vagy az egyetemről, feltehetően a paranoid pszichózis egy vagy több formájától szenved.

Öt nap múlva ezt a felhívást olvasva ugrott be Nancy Holdennek a pár hete történt találkozás Chase-szel. Felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, akik végeztek némi háttérmunkát, amiből kiderült hogy a férfinak van egy a gyilkosságoknál használt fegyverrel megegyező kaliberű pisztoly a nevére regisztrálva.

Interjú a vámpírral

Kimentek a férfi lakcímére, és felcsöngettek azzal, hogy szeretnének vele pár szót váltani, de Richard megtagadta a kérést. Ekkor egy kőbalta egyszerűségű módszerhez folyamodva egyszerűen kivártak. Nem sokkal később a férfi meg is jelent a hóna alatt egy véres kartondobozzal. A rendőrök megállították és belenéztek a dobozba. A dobozban megtalálták a férfi véres kabátját és cipőjét. Ezenfelül szintén véres, leszaggatott tapétát a lakásból és a .22-es pisztolyt ismét csak véresen. Ezeket a férfi azzal magyarázta, hogy kutyákat ölt a pisztollyal, de a zsebéből előkerülő pénztárcára, amiben megtalálták Dan Meredit iratait már nem volt mentsége.

A hírhedt turmix

A lakás átkutatásakor az FBI a padlótól a plafonig tartó vérfoltokat talált. Szinte az összes edény, pohár  és konyhai eszköz vérrel szennyezett volt. A konyhában megtalálták a turmixot, amivel a férfi a smoothie-kat készítette magának belső szervekből. A hűtőben kutyák testrészeit találták alufóliába csomagolva, és egy Tupperware edényben David agyvelőjének egy részét. A kisfiú néhány testrészét szintén megtalálták lefóliázva Evelyn Miroth és Teresa Wallin belső szervei mellett. Az egyik szoba sarkában egy halom kutyanyakörvet találtak, és egy halom ábrát, ami az emberi szervek elhelyezkedését ábrázolta.

A kisfiú holttestét templom közelében találta meg az épület gondnoka egy kartondobozba csomagolva jóval később, március 24-én. Chase a péniszét levágva a seben keresztül kiszívta belőle a vért. A belső szerveit eltávolította és leturmixolva megitta.

A bizonyítékokat számba vették és Richardtól vérmintát akartak venni, de a hisztériás rohama miatt ezt csak leszedálva tudták megtenni a férfi annyira félt a vérének elvesztésétől.

1979. január 2-án állt bíróság elé hat rendbeli gyilkosság vádjával, ami halálbüntetéssel is végződhetett volna. A védelem próbálta a vádat emberölésre módosítani, Chase elmebetegségére alapozva és a gyilkosságok megtervezésének hiányára. Ebben az esetben a maximális kiszabható büntetés életfogytiglan.

A kartondoboz amelyben megtalálták David maradványait

Május 8-án bűnösnek találták hatrendbeli gyilkosság vádjában, a bíró védelem fellebbezését elutasította, és Chase-t gázkamra általi halálra ítélte.

Amíg kivégzésére várakozott a halálsoron, a börtönben elterjedt a tetteinek híre, így a többi elítélt félelemmel tekintett rá, és megpróbálták rábeszélni, hogy kövessen el öngyilkosságot.

A börtönben többször interjút adott az öt elfogó Resslernek. Ezekben tetteit egyfajta „kicsavart” önvédelemnek állította be. Állítása szerint egy UFO-náci konspiráció áldozata. Ez a bizarr egyesülés sugározta az agyába, hogy ölnie kell, mert máskülönben kiszárad a vére. Mikor arról faggatták, hogy mégis mi volt a motivációjuk. Chase azt válaszolta, hogy azért akarták őt megölni, mert zsidó (nem volt az), és mert a homlokán van egy Dávid csillag (nincs). Rögeszméjében addig ment hogy könyörgött az FBI ügynöknek, hogy hozzon neki egy „radarágyút”, amivel lelőheti az UFO-kat, amik azóta is a megfigyelésük alatt tartják.

Kétségkívül bizarr lehetett az a jelenet is, amikor egyszer benyúlt egy interjú közben a zsebébe, és elővett belőle egy maréknyi sajtot és makarónit, amit a menzáról lopott. Azt Resslernek akarta adni azzal, hogy vizsgáltassa be, mert szerinte mérgezett, mert az ellene alakult szövetség már bevonta a műveleteibe a börtön elöljáróit is.

1980. december 26-án az őrök különös pózban találták az ágyán fekve. Akkor már nem lélegzett. A boncolás kimutatta, hogy öngyilkos lett egy nagy adag antidepresszánssal, amiket heteken keresztül gyűjtögetett előtte.

Mondhatjuk, hogy élete az első tervezett gyilkosságával ért véget…

murderpedia.org

www.thoughtco.com

wikipedia.org

reddit.com

ScapeGoat

-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.