Pók a banánfürtön – Igaz városi legenda

Szerintem ezt a történetet sokan hallották már és mindannyian reménykedtünk, hogy egyszerű városi legenda. Nos, nem az…

2013 őszén Consi Taylor bevásárolt a helyi szupermarketben az akciós banánból. Hazaérve kibontotta a csomagot hozzálátott az evéshez, de észrevette, hogy a gyümölcs héján furcsa szürkés labdacsok vannak, amiket elsőre penésznek vélt.

Miután közelebbről szemügyre vette rájött, hogy a helyzet ennél egy fokkal azért rosszabb:

„Megnéztem közelebbről és elszörnyedten láttam, hogy pókok voltak.  Az asztalon keltek ki és már ott rohangáltak a szőnyegen is. Annyira megijedtem, hogy elkezdtem sírni.”

A férjével, Richarddal visszamentek a londoni üzletbe reklamálni, ahol elnézésüket kérték, és kaptak egy 10 font (kb.: 3500 Ft) értékű vásárlási utalványt kárpótlásul a sérelmeikért.

A Taylor család

Szerencsére eszükbe jutott, hogy egy egzotikus országból származó gyümölcsön utazó a lakásukban szabadon eresztett pókról nem ártana megkérdezni valakit, aki talán jobban fel tudja mérni a helyzetet, mint egy vevőszolgálati pultban álló áruházi alkalmazott. Megkerestek egy pókot lefényképezték és elküldték egy rovarirtó cégnek. A cég pedig villámgyorsan válaszolt, hogy szedjék össze a 4 éves fiukat és a legszükségesebb holmijukat és baromi gyorsan hagyják el a lakást, mert amiről a képet küldtek azt úgy hívják, hogy brazil vándorpók és a világ legmérgesebb pókjának járó Guinness-rekord büszke birtokosa.

A pókfajról nagy vonalakban annyit kell tudni, hogy Dél-Amerikában őshonos. A kifejlett példányok hossza 3-5 cm, lábterpesze 13-15 cm. Az erdők aljnövényzetében él. Nem sző hálót és nem állít semmilyen csapdát, hanem prédáját lesből vagy direkt támadással, a mérgével teríti le ami peptidek, proteinek és toxinok elegye.

Ha veszélyben érzi magát, hezitálás nélkül mar. Ha a méreg bejut egy ember véráramába, akkor az egyik szimptóma vérnyomás hirtelen emelkedése. Ez férfiak esetében erekcióval jár, amit mondjuk nem sok idejük lesz élvezni, mivel ellenanyag híján egy felnőtt ember esetén a marás után két órával beáll a halál.

Brazil vándorpók

A Taylor család végül is olcsón megúszta: három napot egy szállodában kellett tölteniük, amíg a rovarirtás tartott, de később mindkettő számlájának kifizetését az áruház magára vállalta sűrű bocsánatkérések közepette.

A banán importőre kiadott egy nyilatkozatot, hogy sajnálják a dolgot és minden egyes szállítmányuk alapos tisztításon és fertőtlenítésen esik keresztül, de évi 2 millió tonna banán között előfordulhat hasonló eset még ha elképesztően kis eséllyel is.

 Consi Taylor azt nyilatkozta az eset után, hogy azóta is retteg, hogy mi lett volna, lenyel egy pókot és attól is elfogja a rettegés, ha arra gondol, hogy még az életben egyszer banánt kell vennie.

www.thesun.co.uk

gawker.com

wikipedia.org

ScapeGoat

-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.