Pay the ghost – filmkritika

A film magyarul A sötétség kapui címmel jelent meg. Röviden összefoglalva a film: átlagos, sokat látott történet New York-ról, szebb napokat is látott színészekkel.

Mike Cole (Nicholas Cage) professzor reménytelenül keresi fiát, aki Halloween éjszakáján tűnt el mellőle a forgatagban. Egy évvel az események után a fiára utaló jeleket észlel maga körül. Látja a buszon, a hangját véli hallani, és a felesége Kristen (Sarah Wayne Callies) is hasonló jeleket észlel. A fiúk eltűnése szétbomlasztotta a kapcsolatukat, de a lehetőség, hogy életben lehet a gyermekük, újra egy családdá kovácsolja őket.letöltés (1)

Nyomozásba kezdenek egy kelta csoport után, és New York korábbi sötét történelmére is fény derül. Több horror film is feldolgozta a város kelta hagyományát, ez a film nem tud újat mutatni ebben a témában. Kiderül, hogy a 17. században megégetett nő jön vissza minden évben, és elvisz magával három gyermeket, a sajátjai helyett, akiket szintén vele együtt égettek meg. Éjfélig van idejük, hogy megmentsék a fiúkat, és a másik két gyereket.

3/10

 

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: