Paranormális nyomozások: Ed és Lorraine Warren története

Mostani cikkünket egy filmajánlóval kötném egybe. A The Conjuring (Démonok között) című horrorfilm szeptember 19-én érkezik a magyar mozikba. Amellett, hogy a filmet minden paranormális rajongónak szeretettel ajánlom, most írnék egy kicsit a történet igaz hátteréről.

Edward Warren Miney 1926-ban született, amíg felesége Lorraine Rita Warren 1927-ben. A házaspár paranormális esetek ügyében nyomozott. Edward második világháborús veterán és leszerelt rendőr volt, amikor elkezdett démonológiával foglalkozni. Lorraine látnok és médium volt, aki közösen kezdett dolgozni férjével. Közösen okkult múzeumot is nyitottak, emellett számos könyvet írtak paranormális témákban. Rengeteg természetfeletti ügyet vizsgáltak ki közösen.
Ed Warren 2006-ban hunyt el, azonban felesége továbbra is folytatja a paranormális jelenségek utáni nyomozást.

Fontosabb ügyeik között szerepel a híres Amityville horror eset, amelyről egy későbbi cikkünkben számolunk be. Emellett számos ügynél segédkeztek, amelyben démoni megszállás lehetett a háttérben.

A The Conjuring című film a Perron család történetét dolgozza fel. Az 1970-es években kíséretette a család házát egy boszorkány, aki a 19. században élt. Neve Bathsheba Sherman volt. A nő megátkozta a házat és az ott lakókat.

A boszorkány nem kis problémát okozott Roger és Carolyn Perronnak és öt lányuknak, akik beköltöztek a nyugodtnak tűnő házba. A család rothadó hús szagát érezte terjengeni a házban, miközben a démon minden éjjel 5 óra 15 perckor látogatta meg őket. Elképesztő borzalmakat kellett átélniuk a boszorkány miatt. Szerencsére nemsokára Warrenékhez fordultak, akik segítettek megoldani az ügyet.

A mozi olyannyira igaz történeten alapul, hogy az igazi Lorraine Warren is jelen volt a film bemutatóján. Ő maga is elégedett volt az eredménnyel.

forrás: Wikipedia

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

12 thoughts on “Paranormális nyomozások: Ed és Lorraine Warren története

 • 2013-09-27 at 5:10 PM
  Permalink

  nem 3 óra 7 perckor? 🙂

  Reply
 • 2013-09-27 at 5:40 PM
  Permalink

  Bizony nem:) Mi is meglepődtünk, amikor utána olvastunk a témának, hogy a filmben megváltoztatták az időpontot. Szerinted miért van ez így?

  Reply
 • 2013-09-30 at 7:02 PM
  Permalink

  3 óra a boszorkányok órája gondolom a film szempontból így hatásosabb úgymond …

  Reply
 • 2013-09-30 at 7:19 PM
  Permalink

  Mi arra is gondoltunk, hogy a film szempontjából is praktikusabb lehetett a három óra, így még sokkal több félelmetes dolog történhetett éjjel, nem kezdett azonnal hajnalodni:) De a boszorkányok órája teória még jobb! 🙂

  Reply
 • 2013-10-02 at 11:35 PM
  Permalink

  Én pont most néztem meg. Hát azt kell,hogy mondjam,kevés ilyen film (függetlenítve az igaz történettől) tetszett ,mint ez. Egyszerűen remek,még most is a hatása alatt vagyok. Papnak készültem,de nem vagyok már vallásos és most elgondolkodtam. na de mindegy,ajánlom mindenkinek,tényleg mindenkinek.

  Reply
 • 2014-07-01 at 2:07 PM
  Permalink

  Az idő ponton én is meglepődtem…Igen szerintem a rendező szempontjából hatásosabb volt,de azt hiszem 3:06-kor állt meg az időpont,
  mert amikor 3:07-re átfordult,akkor már ment tovább az idő….Ez a film nagyon a valóságot tükrözi 🙂 És ahogy látom vannak már emberek,
  akik el tudják fogadni a tényt,hogy ezek a lények vannak :)…
  A 2 vadásznak (Ed Warren és
  Lorraine Warren)-nek nagyon sokat köszönhetek az emberek és a mai napig sokat köszönhetnek nekik.
  “János Fodor” Én attól tartok,hogy ha pap lettél volna,akkor sem lett volna dolgod ilyen lényekkel.
  Hanem csak a bibliát és az Őr tornyokat bújtad volna és osztottad volna a hülyeséget.(Remélem nem sértelek meg) Talán jobb is hogy nem lettél pap 🙂
  Az átlag ember szerintem nem szeretne bele keveredni az ilyen dolgokba és nem is csodálkozom rajta 🙂 De szerintem is jó ha meg tudják,hogy mi a pálya 🙂

  Reply
 • 2014-12-14 at 11:48 AM
  Permalink

  A film nagyon jó 🙂 én már négyszer megnéztem. Én hiszek a természetfeletti dolgokban, volt már benne részem….de azért nem olyanban mint ami a filmben val, mert akkor előbb kapnék szívrohamot, mielőtt hívnám Warren-éket 🙂 de azért érdekelnek az ilyen dolgok, és utána is szoktam járni ezeknek…érdekesek és izgalmasak 🙂

  Reply
 • Pingback: Jön az Annabelle a mozikba - Bizzarium

 • Pingback: Paranormális nyomozások: a démoni per - Bizzarium

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.