Pár kevésbé ismert Poltergeist

1. A Rosenheim Poltergeist
1967 őszén egy német parapszichológus, Hans Bender meglátogatta Sigmund Adam rendelőjét, aki furcsa dolgokat tapasztalt. Az ügyvédi irodában főleg hétvégenként tapasztaltak furcsaságokat. Egy 19 éves titkárnő, Annemarie Schaberl érdekes dolgokat látott. Bender hosszas vizsgálódás után magát a nőt okolta a furcsa eseményekért, megvádolva azzal, hogy telekinetikus képességei vannak, hogyha mérges, és a lány egyáltalán nem volt elégedett a munkájával és nemrégiben szakított a vőlegényével is. Amikor a lány elhaladt a folyosón, aki a telefonok maguktól kezdtek csöngeni és a képkeretek is megfordultak a falon. Természetesen sohasem bizonyították, hogy mindezért a lány lenne a felelős.

lesser-know-poltergeists

2. A Wesley Poltergeist
Ez a furcsa eset Samuel Wesley családját érintette, akik Lincolnshire-ben, Angliában laktak 1716 decemberében. Az atya Mária királynőtől kapta a házat a megbecsülés jeleként. Azonban a csodálatos birtokon a bútorok mozogni kezdtek, táncoló lépteket hallottak és rengeteg fura kopogást. A tisztelendő természetesen nem gondolt paranormális eseményekre, inkább a falakban mászkáló patkányokat hibáztatták, de hamarosan  a jelenségek irányítása kiesett a kezükből. A feleségével mindent felforgattak, de nem találtak semmit. 1720-tól azonban hirtelen elhaltak a furcsa jelenségek. Itt is pszichokinézisre gyanakszanak, amely a család legidősebb lányához köthető.

poltergeist-house

.3. A Popper Poltergeist
A világ első lefilmezett kopogószelleme a Popper volt, amely az Amityville szellemjáráshoz kapcsolható. Egy tipikus ötvenes évekbeli házban járunk, amely Seafordban, New York államban található. Három hálószobás, egy fürdős-konyhás ház volt, ahol 1958 februárja is teljesen átlagos hónapnak indult, de hirtelen rengeteg italos üvegről pattant le a teteje, amelynek tartalma szétfolyt a házban. James Hermann nem tudta, hogy mi is történt otthonában. Két nappal később már el is felejtette volna az eseményeket, hogyha nem történik meg ugyanakkor, pontosan ugyanúgy. A férfi a fiára gyanakodott egészen addig, amíg a szeme láttára nem pattant le számos flakon teteje. Mr. Hermann hamarosan a rendőrséghez fordult, akik azt hitték, hogy a férfi hallucinál. Azonban detektív Joseph Tozzi mégis kivizsgálta az esetet, amely később bekerült a tévébe és az újságokba is. Körülbelül egy hónapig folytatódott az esemény, aztán a jelenség megszakadt. Sohasem tudták meg, mi okozta.

popper-poltergeist

4. A boszorkányperes Poltergeist
Az esete Írország utolsó boszorkánypereként is ismeretes. Az eset 1710 és 1711 között történt, amikor is egy idősebb nőt, Mrs. Haltridge-t egy Poltergeist kínzott. A nő napokig nem aludt, holmijai és ruhái szanaszét hevertek a házban, és egy fiatal fiú szellemét is látni vélte. Azonban még a legközelebbi barátai sem hittek neki. Néhány nappal később a nőt késsel támadták meg és holtan találták. Néhány évvel később legfiatalabb lányát meglátogatta egy Mary Dunbar nevű nő, aki azt állította, hogy ugyanaz kísérti, aki Mrs. Haltridge-t bántotta. Később az esetért elítéltek egy nőt boszorkányság vádjával.

witch-poltergeist-trial

5. Canneto di Caronia eset
Az az egyetlen eset, amikor egy egész városban érezték a szellem jelenlétét. Ez pontosan 2004 telén zajlott le Caronia városában, amely Olaszországban található. Sokan azt mondják, hogy január elején kezdődtek a borzalmak, mások azonban 21-re datálják az esetet. Televíziók, porszívók, sütők kapcsoltak be, még a rendőrség is tapasztalt furcsaságokat. Az események elhaltak, de áprilisban újrakezdődtek. Tüzek gyúltak a városban, amit végül statikus elektromossággal magyaráztak, de azóta se tudják, pontosan, mi történt.

canneto-di-caronia-case

Forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: