Öt sorozatgyilkos, aki vámpírnak hitte magát

A vámpírok nem csak a könyvekben léteznek. Most olyan sorozatgyilkosokat hoztunk nektek, akik azt hitték, hogy muszáj gyilkolniuk ahhoz, hogy élhessenek. 

James P. Riva
Riva azt állította, hogy ő maga egy 700 éves vámpír, akinek vért kell innia ahhoz, hogy életben maradjon. 1980 áprilisában Massachusetts államban egy idősebb nagymamát szúrt szíven, miután belelőtt négyszer egy aranyra festett golyóval. Úgy próbálta elfedni a tettét, hogy felgyújtotta a házat. A gyilkosság előtt Riva már elég hosszú időt töltött intézetekben. Előtte hosszú éveken keresztül állati vért ivott, de úgy érezte, hogy az emberi vér képes megadni belső erejét. Emellett úgy gondolta, hogy a meggyilkolt nagymama is vámpír volt, aki belőle táplálkozott, amíg ő aludt. Riva úgy gondolta, hogy minél több embert fog megölni annál helyesebb lesz, lesz sok barátnője és egy menő kocsija is. A férfit életfogytiglanra ítélték tette miatt.

james-riva-1200x815

Roderick Ferrell
Ferrell 1980-ban született egy kisvárosban, és már tinédzserkorában csatlakozott egy vámpír klánhoz. Hasonlóan Rivához Ferrell azt állította magáról, hogy ő egy 500 éves vámpír, akit Vesagónak hívnak. 16 éves korában Ferrell és barátai vámpír rituálékat gyakoroltak, ahol vért is ittak és megpróbáltak fejjel lefelé lógva aludni. 1996-ban Ferrell meggyilkolta Naomi Queent és Richard Wendorfot, akik a szekta tagjának, Heather Wendoffnak voltak a szülei. 1998-ban elkapták a férfit és halálra ítélték, így ő lett a legfiatalabb ember a halálsoron. Azonban 2000-ben megváltoztatták az ítéletét és csak életfogytiglani börtönt kapott.

Fritz Haarmann
Németországban Fritz Haarmann csak a hanoveri mészárosként ismert, esetleg a hanoveri vámpírként. 1918 és 1924 között tevékenykedett, lopott és meggyilkolt 24 fiatal férfit 10 és 22 éves kor között. Általában felcsalta őket a lakására, éjjel aztán elharapta a légcsövüket, és meggyilkolta őket. Később a folyóba dobta megcsonkított testüket. Állítólag ő maga is fogyasztott az áldozatok húsából, és árulta is azt a fekete piacon disznóhúsként. 1925-ben fejezték le.

FritzHaarmann

Tsutomu Miyazaki
1988-ban és 1989-ben a japán sorozatgyilkos iskolás lányokat tartott rettegésben Tokió környékén. Tsutomu depresszióban szenvedett és kisebbségi komplexusa volt apró pénisze miatt. A férfi meggyilkolta és megcsonkította áldozatait, sokszor a vérüket is megitta. A férfit 2008-ban akasztották fel. 

27-miyazaki-tsutomu-563x750

Richard Chase
Sacramento vámpírjának kedvelt tevékenysége volt, hogy megitta áldozatai vérét és megette néhány testrészüket is. Chase tinédzserkorában drogfüggő, alkoholista és borzalmas hipochonder volt. 1975-ben zárták intézetbe, amikor 25 éves volt, mivel megcsonkított egy nyulat és vérét a saját vénáiba fecskendezte. Két évvel később belekezdett a gyilkolásba is. A férfit 1979-ben hat ember meggyilkolásában találták bűnösnek és halálra ítélték. A férfi azonban 1980-ban öngyilkos lett, túladagolta antidepresszánsait.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: