Öt félelmetes orosz szörnyeteg

Oroszországról mindig van mit beszélni. Azonban sohasem jönnek fel az ország misztikus lényei, pedig vannak szép számmal. Most ezekből hoztunk nektek ötöt!

Vodyanoy
A vodyanoy egy meztelen, idős férfi, akinek békafeje van. Vízben él, és ha feldühítik, akkor embereket fojt vízbe. A vodyanoy elsőként egy szlovák balladában jelent meg 1826-ban, ahol vízi férfinek nevezték.

Kikimora
A Kikimora egy női háziszellem, aki a tűzhely mögött él és kaparászó hangokat ad ki, mint egy egér. Néha gyönyörű nő alakját veszi fel, és férfiakat látogat meg az álmában, megkínozza őket vággyal, majd kiszívja belőlük az életet. Úgy gondolják, hogy a Kikimora a büntetés azoknak a férfiaknak, akik csak a szépségükért vették el feleségüket. 

Likhoradka
Ő a fizikai megtestesülése az ördögnek. Ez az egyszemű lény egy idős, ronda nő alakját veszi fel. A Likhoradka szereti megszállni áldozatait és közben betegségeket is okoz. A neve lázat jelent.

Rusalka
Ez a vízi nimfa a termékenység szimbóluma, azonban a 19. században ördögi formát vett fel. Ekkor alakult át egy fiatal nő szellemévé, aki öngyilkosságot követett el, esetleg meggyilkolták. Ez a szépséges nő is elcsábítja a férfiakat és meggyilkolja őket.

Gamayun
A Gamayunt a görög szirénekkel kapcsolják össze. Madárteste van, de a feje egy gyönyörű nőé. A szirénekhez hasonlóan gyönyörű hangja van, emellett képes az időjárást is szabályozni, így a hajósoknak fontos, hogy jóban legyenek vele.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.