Öt ember, akiről feltételezik, hogy Hasfelmetsző Jack lehet

Hasfelmetsző Jack az Egyesült Királyság egyik legnagyobb rejtélyei közé tartozik. 1888 augusztusa és novembere között rettegésben tartotta London városát. Hiába voltak nyomok, kézzel írt jegyzetek, Jacket sohasem kapták el. Azonban a modern kutatásoknak öt jelöltjük is van, hogy ki is lehetett ez a rettegett gyilkos.

1. Thomas Neill Cream
Dr. Thomas Neill Cream az 1890-es években mérgezett meg prostituáltakat. A halálos mérgezések miatt kivégezték. Állítólag akasztása előtt ezt mondta: “Én vagyok Jack…”, de ekkor kinyílt alatta a csapóajtó, és meghalt. Ennek ellenére gondot jelent, hogy a férfi a Hasfelmetsző gyilkosságok alatt elviekben börtönben volt, de még mindig gondolhatunk arra, hogy valaki helyette ült a börtönben.

2. Jill
Mary Jane Kelly meggyilkolása után, 1888 novemberében egy egészen megbízható szemtanú látta őt, miután mindenki azt hitte, hogy meghalt. Emiatt egy detektív úgy gondolja, hogy lehetséges, hogy nem nőnek volt beöltözve, hanem igazából nő volt. Az egyik nyomozó szerint lehetséges, hogy bába lehetett, mivel anatómiailag elég pontos ismeretekkel volt felvértezve, ráadásul könnyedén bejuthatott a nők házába. Lehetséges, hogy Hasfelmetsző Jillről kellene beszélnünk?

3. Sir John Williams
Sir John Williams az egyik legígéretesebb vádlott, aki orvosként dolgozott. A teória leginkább 2005-ben lett népszerű, amikor egyik leszármazottja könyvet írt a férfiről. A könyv azt állítja, hogy a meggyilkolt nők kutatási alapként szolgáltak a terméketlenségre, ami beleillett William gyűjteményébe.

4. John Pizer
A John Pizerrel kapcsolatos bizonyítékok nem tűnnek elégnek manapság. A rendőrség és az újságok valaki olyat kerestek egy ideig, akit “bőr köténynek” neveztek. Ezt ötven prostituált vallomásából állították össze, akik azt állították, hogy ugyanaz a férfi bánt velük rosszul. A nők szerint ez a férfi mindig kést hordott magánál és bőr kötényt viselt, ami összekapcsolódott John Pizerrel, a csizmakészítővel. Azonban Pizer tisztázta a rendőrség, amikor Mary Ann Nicholst meggyilkolták 1888 szeptemberében. A férfi teljes alibivel szolgálta gyilkosság idejére.

5. Sir William Gull
Sir William Gull Viktória királynő orvosa volt, ő az egyik legismertebb gyanúsított. Már a tizenkilencedik század végén is írtak róla az újságok, hogy ő lehet a gyilkos. 2001-ben még egy filmet is készítettek róla, amelyben Sir William Gull bűnösségét bizonyítják, de ennek ellenére a férfit mégsem ítélték el.

forrás: MentalFloss

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.