Ördögábrázolások 1450-ből

Az Oxfordi Egyetem kutatókönyvtárában, a Bodleian Könyvtárban őrzik azt a francia könyvet (Livre de la Vigne Nostre Seigneur ), ami becslések szerint 1450-1470 körül készülhetett. A könyv témája: Jézus szenvedéstörténete, feltámadása, valamint az Antikrisztus, a Végítélet, a Pokol és a Menny.

Ez a könyv annyiban tűnik ki a többitől, hogy rengeteg démon és ördögábrázolást lehet benne megtekinteni. A könyv egy párizsi árverésen bukkant fel legelőször 1823-ban. Az érdekességhez hozzátartozik még, hogy nem ismert a szerzője, az illusztrációkat többen készítették, és ez az egyetlen ismert példány van belőle.

A kötet számos oldalát ezen a linken el lehet érni: http://bodley30.bodley.ox.ac.uk:8180/luna/servlet/view/search?search=Search&q=Livre+de+la+Vigne+nostre+Seigneur&QuickSearchA=QuickSearchA&os=0

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: