New York elfeledett 9/11-es gyilkossága

2001. szeptember 11-én New Yorkban 2607 embert gyilkoltak meg, közülük 2606-an terrortámadásban haltak meg. Az bizonyos, hogy ezeknek az embereknek a nevét a történelem sajnálatosan örökre lejegyezte, hiszen annyira rettenetes módon haltak meg. Azonban ugyanezen a napon meghalt még egy ember. Henryk Siwiak, aki a borzalmak mellet eltűnt a süllyesztőben.

Henryk Siwiak története szintén borzongató. A férfi Krakkóban született, majd hozzáment egy középiskolai tanárhoz, Ewához. Ketten felneveltek két gyerekeket, Gabriellát és Adamet. Az életük gyökeresen megváltozott, amikor Henryk elveszítette az állását. Henryk azonnal beszélt testvérével, Lucynával, aki hat évvel ezelőtt költözött Lengyelországból New Yorkba. Szerencsére Henryknek azonnal felajánlottak némi munkát, így Queensbe költözött, több ezer kilométernyire családjától, de szerencsésnek mondhatta magát, hiszen sokat keresett. Henryk esténként még angolul is tanult, hiszen nagyon megtetszett neki az ország. Henryket azonban sokan összekeverték az arabokkal sötét bőre és haja miatt.
Szeptember 11-én Henryk Manhattan déli részén dolgozott. A helyszínt azonnal kiürítették, így Henryk is a többiekkel sétált át a Brooklyn hídon. Sejtette, hogy hónapokra is leállhat az építkezés, amit nem engedhetett meg magának. Henryk a testvére házában azonnal az álláshirdetéseket nézte, és talált is egy megüresedést a Pathmark szupermarketben. Azonnal felhívta a számot, ahol azt mondták neki, hogy az Albany Avenue-n találkozzon valakivel. Henryk útbaigazítást kért, azt mondták neki, hogy szálljon fel az “A” jelzésű vonatra. A nőnek fogalma sem volt, hogy Henryk az Albany Avenue 1525-ös számához indult az egyes helyet, amely még legalább öt kilométerrel messzebb volt. A férfi este 11-re érkezett meg a helyszínre, és New York egyik legveszélyesebb környékén találta magát. Errefelé rengeteg rendőr szokott lenni, azonban az ikertornyok támadása miatt senki sem volt aznap a helyszínen.
Innentől kezdve a történések ködösek. A lényeg az, hogy Henryk valahogy dílerek között találta magát, akik úgy gondolták, hogy érdemes lenne rajta leverni a terrortámadásokat, hiszen a lengyel férfi amúgy is arabos kinézetű volt. Az bizonyos, hogy a vita után lövések hangzottak el. Az egyik átszakította Henryk tüdejét, a férfi segítség nélkül maradt az utcán, pedig számos házhoz becsengetett. Meghalt, mielőtt a mentők megérkeztek volna.  Henryk meggyilkolása csak egy újságban jelent meg, és természetesen nem tudják, ki is gyilkolta meg. Hamvait Lengyelországba küldték. Testvére, Lucyna minden évben csatlakozik a 9/11-es gyászolók közé, bár bátyja nem a terrortámadás áldozata lett.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.