Négy városi legenda kaszinókról

Hogyha valaha voltál kaszinóban, akkor tudod, hogy milyen szürreális élmény. Színes fények, hangzavar, minden terem úgy lett megtervezve, hogy túlterhelje az érzékeidet. Természetesen számos legenda született ezekről a helyekről is. Most elmondjuk, hogy melyik igazi.

Az extra oxigén
HAMIS
Sokak szerint a kaszinók üzemeltetői több oxigént pumpálnak a zárt térbe, hogy a helyszínen lévők energikusabbak legyenek. Állítólag ez ráveszi az embereket, hogy többet játszanak és tovább legyenek az asztaloknál. Azonban ez a városi legenda bizony hamisnak bizonyult. Illegális bármilyen droggal befolyásolni a a vendégeket, még akkor is, hogyha az csak oxigén.

Ingyen italok
IGAZ
A kaszinók tulajdonosai szeretnek ingyen italokat felajánlani. Ezzel bent tartják a vendégeket, nem akarnak kimenni a helyről, ráadásul egy kicsit homályosodik is az emberek látásmódja. Ráadásul a másik kérdés az, hogy az ingyen ital egyáltalán nincs ingyen, hiszen azt simán elköltöd a helyszínen másra.

Nincs kifelé vezető út és az idő relatív
IGAZ
Hogyha belépsz egy kaszinó ajtaján, olyan, mintha a kijárat eltűnne mögötted. Ezt direkt így csinálják. Az egésznek az a célja, hogy benntartsanak és rávegyenek a játékra. A belső dizájn is olyan, mint egy útvesztő. Ennek az a célja, hogy beleunj a dolgokba és elkezdj inkább játszani. Ráadásul könnyedén elveszíthetjük odabent az időérzékünket is. Sohasem raknak ki odabent órákat, ablakok sincsenek, épp ezért nehéz kikerülni a misztériumból.

Rejtett üzenetek a gépeken
IGAZ
A történet Kanadából ered, ahol is kiderült, hogy pár kaszinók tudatalatti üzenetek közvetít a gépekkel. Kanadában 87 nyerőgépet távolítottak el, mivel a JACKPOT szavakat sugallta pár másodperc erejéig. Ezek a felvillanások nem tudatosultak az emberek fejében, de tovább maradtak a gépeknél miattuk.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: