Misztikus események a Central Park történetéből

Nem is gondolnád, de a Central Park Manhattan közepén régen egyáltalán nem volt kívánatos hely. Az 1980-as években rengeteg bűnügy kötődött a parkhoz. Vandálok, zsebtolvajok és rengeteg furcsa ember lézengett a parkban. A parkot 1857-ben nyitották meg az emberek előtt és azóta rengeteg érdekes és félelmetes esemény történt itt.

A furcsaságok Calvert Vaux-szal kezdődtek, aki a park egyik tervezője volt. Vaux szerint a parknak rejtett történelmi jelentősége van. Olyan titkokat rejtegetett, amelyeket egyáltalán nem akart a nyilvánosság elé tárni. A férfi holttestét két hónappal később találták meg a megnyitás után. Vaux belefulladt a Gravesend öbölbe. Vaux másokat is figyelmeztetett a Central Park titkára, amely állítólag titkos dokumentumokban rejtőzik. Vajon a titkok igazak vagy csupán újabb városi legendáról van szó? Valójában senki sem tudja. Vaux kívánsága az volt, hogy a dokumentumok később is maradjanak rejtve. Hogyha New Yorkban jársz, akkor mindenképpen érdemes utánajárni a kérdésnek. 

images

A Belvedere Kastély bejárata felett egy szörnyeteg található. Egy legendás lény, amely egy hatalmas kakasra emlékeztethet bennünket. A szobrot Jacob Wrey Mould készített. Ezek a legendás lények nem találhatóak meg sehol máshol. Nick Redfern egy furcsa történetet írt le egy humanoid lényről, amelyet a parkban fedeztek fel. A teremtmény két méterre magasodott és vörös hajjal rendelkezett. Egy szemtanú el is mondta, hogy találkozott vele, de később az elmenekült előle. 
A parknak nem az összes szörnyetege ilyen mitikus. Sokan láttak már aligátorokat is odabent, amelyeknek történet egészen az 1930-as évekig nyúl vissza. 2007-ben azonban csak koi pontyokat és hatalmas teknősöket találtak odabent.

belvedere-castle

A Dakota épület a Central Park nyugati oldalán található a 72. utcában. Ez volt a legelső épület, amelyet itt építettek meg az 1880-as években. A Dakota Building az, ahol Rosemary életet adott az Antikrisztusnak. Azóta is félelmetes épületnek ismerik, ahol legalább három kísértet lakik. 
Az első egy kisfiú, akit építőmunkások fedeztek fel az 1960-as években. A második egy lány, aki a húszas évek divatjába volt felöltözve. Mind a kettejüket többen is látták már azóta. Az utolsó szellem állítólag John Lennon kísértete, aki egy ideig a házban élt, majd az épület előtt gyilkolták meg 1980-ban. 

article-1352944-0CDB68D1000005DC-60_468x317

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.