Milyen fóbiád van?

Pókok, szellemek, a mumus! Rengeteg félelmetes dolog lapulhat a szobádban, miközben elaludni próbálsz. De vannak olyanok, akik elképesztően rettegnek. Hogyan is nevezzük ezeket a félelmeket szakszóval? Milyen betegsége van azoknak, akik tényleg halálra rémülnek az éjszakai teremtményektől?
 
Uranofóbia és stigiofóbia
A félelem a mennytől és pokoltól. Nem igazán lehet tudni, hogy mi is okozza ezeket a furcsa fóbiákat. Lehetséges, hogy az ok az idegrendszerben vagy a régmúlt emlékeiben keresendő. Még a pokoltól való félelem talán érthető is lehet, de a mennytől?
 
Nekrofóbia
A nekrofóbia a hallottaktól való félelem. Természetes mindannyian félhetünk ezektől, de a nekrofóbok sokkal inkább rettegnek. A fóbia sokszor magában foglalja azt a rettegést, hogy szellemként tér vissza a lélek és kísérteni fogja az adott embert.
 
Xenofóbia
Ez a fóbia irracionális félelmet hoz az idegen lényektől, a földönkívüliektől. Sokan igazán érdeklődnek az alienek iránt, ám nem a xenofóbok, akik borzalmasan rettegnek tőlük.
 
Spektrofóbia
Szellemek, lelkek, fantomok, mindenféle spektrális lény, ezektől rettegnek az ebben a betegségben szenvedők. Sok esetben félnek a tükröktől is. A kialakulása sokszor traumatikus élmény után következik be.
forrás: mysteriousuniverse.org

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.