Miért boldogtalanabbak az intelligens emberek?

Elgondolkoztatok már azon, hogy sokszor a legintelligensebb és legmélyérzésűbb emberek nem tudnak boldogok lenni? Lehetségesen van szerető partnerük, családjuk és sikeresek a munkájukban, de ennek ellenére sokszor egyedül vannak, szomorúak és csalódottak. Most hat magyarázattal is szolgálunk erre a különös jelenségre.

1. Az intelligens emberek túlgondolnak mindent
Nagyon sok magas IQ-val megáldozott ember folyamatosan analizálja, mi történik az életükben és azokon kívül. Ez igencsak fárasztó lehet, főként hogy sokszor frusztráló, nem megfelelő eredményekhez vezetnek ezek a gondolatok. Hallottátok már azt a kifejezést, hogy a “tudatlanság áldás?”. Minél kevesebbet értesz, annál gondtalanabb és boldogabb vagy. Ha képesek leszünk belelátni más emberek valódi énjében, rejtett motivációiba, akkor az bizony sokszor csalódással jár.

2. Az intelligens emberek magasra helyezik a lécet
Az okos emberek tudják, mit szeretnének, és nem akarnak megalkudni. Ez életük minden oldalára igaz lehet. Ez azt jelenti, hogy sokkal nehezebb megelégedniük a sikereikkel, a kapcsolataikkal és igazából mindennel az életben. Emellett nagyon sok brilliáns elme nincs megáldva igazán jó praktikus intelligenciával és idealista módon gondolkoznak a világról. Egyértelmű így, hogy az elvárások és a nyers valóság összeütközésbe kerül.

3. Az intelligens emberek keményen bánnak magukkal
Az intelligens emberek néha igazán kemények saját magukkal. Nagyon sokszor túlanalizálják magukat és a saját viselkedésüket is, és keresik, miben hibáztak. Az intelligens embereknél nagyon sokszor visszajön a múlt élénk emlékek formájában, ilyenkor újra felidézik az összes hibájukat. Ez sokszor bűntudatot és más negatív gondolatot eredményez.

4. A valóság nem elégséges
A magas IQ-val megáldott emberek valami nagyobb dolgot keresnek. Egységet, célt, mintázatokat. Fáradhatatlan képzelőerejük nem enged pihenést. A realitás sok esetben túl unalmas számukra. Az ilyen emberek valami fantasztikusra vágynak, ideálisra, örökre, amit sokszor nem találnak meg a valódi világban. Idegennek érzik magukat ebben a világban.

5. Nem kapnak megfelelő mély beszélgetést és megértést
Ha valaki teljes mértékben megért, az a legjobb élmény a világon. Milyen csodálatos is elbeszélgetni egy hozzád hasonló emberrel, akivel megoszthatod a nézeteidet a világról. Sajnos az intelligens embereknek ez sokkal nehezebb, ezért magányosnak és meg nem értettnek érzik magukat.
Tudományosan bizonyított, hogy a magas IQ-val megáldott egyéneknek kevesebb társas kapcsolat kell, mint az átlagos embereknek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az okos embereknek ne akarnának társas kapcsolatokat és jó beszélgetéseket. Csak fontos dolgokról akarnak beszélni, és ez a mai világban nem könnyű.

6. Nagyon sok magas IQ-val megáldott ember pszichés gondokkal küzd
Nagyon sok tanulmány bebizonyította, hogy a magas IQ-val megáldott embereknek pszichés gondjaik vannak, mint társas szorongás, bipoláris zavar. Lehetséges, hogy ezek is csak a mellékhatásai egy brilliáns elmének.

forrás: learningmind.com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: