Mesterséges intelligencia által írt horrortörténetek

Nem kellene annyira meglepőnek lennie, hogy már mesterséges intelligenciával rendelkező appok írnak horrortörténeteket. A mesterséges intelligenciák már képesek sakkozni, analizálni, számolni, de most megpróbálnak velük zenét és filmeket is írni. És most eljött az ideje, hogy a mesterséges intelligencia horrort is írjon. A legérdekesebb az, hogy Shelley AI történetei bizony éppen eléggé félelmetesek. Shelly egyébként a Twitter és a Reddit rövid horrortörténeteit használta fel, hogy megalkossa a sajátjait.

Egy rövid történet:
Lassan mozdultam ki a zuhanyfüggöny mögül, a fürdőben megláttam egy magas férfi alakját, aki úgy festett, mintha a szobám tükrében nézegetné magát. Nem láttam az arcát, de láttam a tükörképét. Lassan közeledett felém a tükörből nézve. Magasabb volt, mint bárki, akit valaha láttam. Az arca félelmetesen elsápadt, és hosszú szakállt viselt.
– Kérlek, ne ijed meg, csak őt keresem – mondta, és a tükörre mutatott. Bólintottam, képtelen voltam mozogni, hiszen valami megérintett. Emlékszem, hogy lenézett rám és felsikoltottam. Nem mondott semmit csak átnézett rajtam, teljesen földöntúli nézésével.

Még egy történet Shelleytől:
Úgy éreztem, valami figyel, láttam a sötét árnyalakját ott állni, arcán gyűlölet ült. Halálra rémültem, képtelen voltam levenni a szememet arról a valamiről, visszafordultam a tükör felé, és láttam, hogy mögöttem van.

A tudósok eddig arra is keresték a választ, hogy a gépek képesek lennének-e megijeszteni minket. Ezekben a történetekben mindenképpen ott rejlik a válasz.

forrás: GhostTheory

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.