Megtalálták a Golden State Killert

Éveken keresztül egy sorozatgyilkos és erőszaktevő tartotta rettegésben egész Kalifornia államot. A kegyetlen gyilkos számlájára 12 áldozat írható, egészen 2018. április 24-ig senki sem tudhatta ki követte el a negyven évvel ezelőtti gyilkosságokat.

Aztán ezen a napon a nyomozók letartóztatták a 72 éves James DeAngelót. Ugyanis egy új DNS-teszt módszerrel fény derült a kilétére. A nyomozáshoz az Ancestry.com-ot is felhasználták, hogy DNS alapján felkutassák a családfát, amely igen nagy etikai kérdéseket vet fel, hiszen erre az oldalra azoknak a DNS-e kerül fel, akik rokonaikat akarják felkutatni, de emellett önkénytelenül is odaadják más célokra is a genetikai bázisukat. Viszont ennek segítségével úgy fest, lehetséges volt megoldani egy régi, kegyetlen gyilkosságot.

A férfi letartóztatása nyomán azonban Kalifornia állam fellélegezhetett. Hiszen a férfi 1976 és 1986 között 12 gyilkosságért, 45 megerőszakolásért és 120 betörésért volt felelős. Az áldozatok hozzátartozói már úgy hitték, hogy a gyilkos meghalhatott az idők folyamán. Azonban hamarosan kiderült, hogy nem csak hogy él, hanem köztük él Sacramentóban.

A gyilkossággal kapcsolatos nyomozás régen kihűlt ügynek számított, azonban két évvel ezelőtt újra megpróbálták megkeresni a Golden State Killert.

1976-ban csak annyit tudtak az elkövetőről, hogy fehér férfi szőke hajjal, körülbelül 180 centiméteres magassággal. Leginkább otthonukban magányos nőket keresett fel, vagy olyanokat akik a gyerekeikkel voltak. A gyanúsított pár esetben a férj jelenlétében is megerőszakolta a nőket, de ebben az esetben mindkettejüket meggyilkolta.

DeAngelo szomszédai azt állították, hogy a férfi igazi kertvárosi nagypapa volt, magának való, aki sokszor ordibált az emberekre, például akkor ha túl korán nyírták le reggel a füvet, egyébként semmi ijesztő nem volt benne. Érdekelték a modell repülők is, és három saját lánya van számos unokával.

Ráadásul DeAngelo maga rendőr volt a hetvenes években Auburnben, Kalifornia államban, de később elbocsájtották, miután bolti lopással vádolták meg. Az előző évben vonult nyugdíjba, miután 27 évet dolgozott az egyik élelmiszerboltban.

A közösség újra érdeklődni kezdett a Golden State Killer után, miután megjelent Michelle NcNamara  I’ll be Gone in the Dark: One Woman’s Obsessive Search for the Golden State Killer című könyve, aki nem tudta befejezni a könyv megírását, mert előtte pár hónappal meghalt, de férje folytatta helyette.

Úgy gondolták, hogy a gyilkos pontosan eltervezte, ki lesz áldozata. Mindig kesztyűt, maszkot viselt és dühösen suttogott. A nyomozók sejtették, hogy rendőrségi vagy katonai kiképzésben lehetett része.

forrás: VintageNews

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.