Megoldatlan rituális gyilkosság San Franciscóból

1981. február 7-én a 29 éves afroamerikai LeRoy Carter átsétált a Golden Gate Parkon San Franciscóban, hogy alvóhelyet keressen magának. Talált egy helyet Alvord Lake mellett, és azonnal be is húzódott a hálózsákjába. Az újságok nem írtak sokat a gyilkosságról. Sokan csak egy újabb hajléktalan halálának tulajdonították.Azonban a férfit levágott fejjel találták meg, és állítólag a vudu eszközeit használták meggyilkolására.

Alvord Lake a Golden Gate Park keleti felén ült, amely a hippi mozgalom központja volt a hatvanas években a Haight Ashbury negyeddel. A város ezen részén rengeteg elveszett gyereket kóborolt az utcákon, akik az életcéljukat próbálták megtalálni. Néhányuknak sikerült, de néhányan heroinfüggők lettek. A szabad szerelem és béke helyét lassan átvette a túladagolás és a bűnözés.

Azonban a nyolcvanas években a negyedbe új generáció költözött. Főleg növekvő homoszexuális közösség lett, de felsőbb osztályba tartozó családok is beköltöztek a helyszínre. Egy McDonalds is kinyitotta kapuit. Az utca túloldalán a Golden Gate Park pöffeszkedett, ami vonzotta a turistákat, de a drogfüggőket és bűnözőket is. A rendőrség még figyelmeztette is a városnézőket, hogy kerüljék el a parkot. Leroy Carter a vietnami háborúból tért haza, és nem volt hova mennie, így az utcákon talált magának ideiglenes otthont. Semmi sem volt az életében, amely az okkult felé mutatott volna. Úgy tűnik, hogy a férfi csak rossz alvóhelyet választott magának.
Amikor a rendőrség megtalálta Carter testét még mindig a hálózsákjában volt a tónál, de a feje hiányzott. A férfi mellett kukoricaszövegeket és csirkeszárnyakat találtak. A közelben a rendőrség pár döglött csirkét is talált. Az ügyre ráállították Sandi Gallantot, aki speciális ügyekkel foglalkozott. A férfi azonnal összekapcsolt egy Guyanában történt gyilkosságot ezzel. A rendőrség vallási indokból elkövetett gyilkosságokra gyanakodott. Nagyon sok szekta működött ekkoriban a város környékén.

Azonban LeRoy gyilkosságát semmihez sem tudták igazán kapcsolni. Gallant nyomozó így felkereste Charles Wetlit, aki a sanetria vallás szakértője volt. A vallás az új világba rabszolgákkal együtt érkezett és főleg egy afrikai törzshöz kapcsolható, akik Nigériában élnek. Ennél a vallásnál az áldozatok fontos szerepet játszanak, főleg a csirke, de embereket is fel szoktak használni.

Wetli szerint a rituálé az emberáldozattal még nem zárult le, ugyanis, ha tényleg erről a vallásról van szó, akkor a gyilkosnak vissza kell térnie a helyszínre 42 napon múlva, hogy visszavigye az áldozat fejét, így Gallant izgatottan tért vissza a helyre 1981. március 22-én. Minden megfigyelés ellenére a gyilkos visszatette az áldozat fejét teljesen észrevétlenül, befejezte a rituálét és eltűnt. A fej semmilyen új nyommal nem szolgált, az ügy teljesen kihűlt, a mai napig megoldatlan.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.