Másfél millió dolláros ház, amiből pár nap alatt üldözte el a tulajdonost a leskelődő

Családi ház eladó, Cape Cod, New Jersey. Hat hálószoba, két férőhelyes garázs, a hozzátartozó elmebeteg kukkolóval. Kihagyhatatlan ajánlat horrormániás exhibicionistáknak.

A Broaddus család megvette álmai otthonát a New Jersey-i unalmas kisvárosban, amiben végre kényelmesen elférhettek három gyermekükkel. A koloniál stílusú ház még az ezerkilencszázas évek elején épült és a negyvenes években esett át egy nagyobb átépítésen. Hat hálószoba, több kandalló, faborítású padló, ólomüveg ablakok.  Az adásvételi szerződés alapján az előző tulaj a Woods család 1,4 millió dollárral lett gazdagabb, ami mellett már nem tűnik soknak az a százezer, amit az új lakók a felújításra költöttek.

A bajok a beköltözésükkor kezdődtek. Kaptak egy helyesírási hibákkal tarkított üzenetet, amit a Figyelő néven írtak alá. A rejtélyes idegen üzenet a következő volt:

„A ház évtizedek óta a családom megfigyelésének tárgya. Felvettem a szolgálatot, hogy figyeljek és várjam a második eljövetelét. A nagyapám figyelte a házat az 1920-as években, az apám az 1960-as években. Most pedig eljött az én időm. „

Eddig is rémisztő, de ezt még betudhatták volna egy fogalmazási problémákkal küzdő „önjelölt házmesternek” a szomszédságból. Viszont ennél fenyegetőbben folytatódott.

„Szeretnék, ha megtölteném a házat ifjonti vérrel, ahogy ajánlottam? Felfedték már minden titkát? Az ifjonti vérek fognak a pincében játszani? Kié az utcára néző hálószoba? Meg fogom tudni amint beköltöztek.”

„Mihelyst megtudom a nevüket, szólítom és magamhoz ragadom majd őket”

„Ha megtudom melyik háló kié, az segítségemre lesz a gondos tervezésben”

„Miért vannak itt? Meg fogom tudni”

A Broaddus család

Ez elég is volt, hogy Mary és Derek a rendőrséghez forduljanak segítségért. De a levelet még több üzenet követte – egyre hajmeresztőbb tartalommal.

„C..c..c..Rossz húzás. Ugye nem akarják az 657 Boulevardot elszomorítani?”

„Ki vagyok? Az 657 Boulevard figyelője immár két évtizede. A Woods család fordult magukhoz, mikor eljött az ideje hogy továbblépjen, kedvesen eladta maguknak mikor megkértem rá őket.”

„Ezekkel a változtatásokkal olyan szépen kicsinosították”

„Szinte könyörög azért, hogy újraélhesse a múltat, amikor a szobáiban kószáltam.”

„Ahogy szobáról szobára járok, elképzelem az életet, amit a gazdag lakók élhetnek”

„Az 657 Boulevard ajtói és ablakai lehetővé teszik számomra, hogy figyeljek, és kövessem minden mozdulatukat”

„Megtalálták már mit rejtenek a falak? Igazán örülök, hogy most már tudom a nevüket, az ifjonti vér nevét, akiket elhoztak nekem.”

„Engedjétek játszani az ifjonti vért, ahogyan egyszer én tettem”

„És már figyelhetek, és várom a napot, amikor az ifjonti vér újra az enyém lesz”

A rendőrségnek tehetetlen volt, egy valamirevaló gyanúsítottat sem sikerült felmutatniuk. Ez már kezdett sok lenni a családnak, összepakolták a holmijukat, és elköltöztek. Az esetnek hamar híre ment, a helyi hírekből bekerültek az országos médiába, majd világhírre tettek szert vele. Ennek köszönhetően a házat, amire közel másfél millió dollárt költöttek, pár nap ottlakás után 1,1 millió dollárért árulják, de az eset után négy évvel sem találtak rá vevőt. Közben beperelték az előző tulajt arra hivatkozva, hogy fontos információkat hallgatott el a házról az adásvétel idején, és az átélt lelki traumák miatt.  Woodsék viszont kitartanak amellett, hogy ezelőtt sosem hallottak a Figyelőről és bizarr feladatáról.

dailymail.co.uk

NJ.com

ScapeGoat

-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.