Magdalena Solis – a vér főpapnője

A női sorozatgyilkosok között ritka, aki pusztán kéjvágyból öl. Ezen kivételek egyike Magdalena Solís, akinek legalább nyolc ember élete szárad a lelkén, még ha közvetve is. Mivel a történet elég csavaros, ezért kezdjük az elején!

„Ha meg akarsz gazdagodni, alapíts vallást.” Ez a Mark Twaintől származó, számtalanszor idézett mondás lehetett volna a Hernandez testvérek mottója, ha nem Mexikó legelmaradottabb vidéke lenne a helyszín. A testvérpár, Santos és Cayetano kisstílű bűnöző előéletükkel elhatározták, hogy megcsinálják életük nagy dobását: Kiforgatnak egy egész falut a vagyonából.  Ehhez kiszemeltek egy kellőképpen elmaradott és nyomorgó falut Mexikóban, aminek a neve Yerba Buena volt.  A lakosság, ami alig több mint ötven főt tett ki, mély szegénységben élt és többségük írástudatlan is volt, tehát tökéletes célpont, ha valaki a babonákra építi a tervét.

Hernandezék egy szép napon megjelentek és előadták a falu népének, hogy ők főpapok, akik ősi inka istenek ígéretét tolmácsolják, hogy amennyiben az emberek megtérnek, azok majd gazdagon megjutalmazzák őket a falut körülvevő hegyek barlangjaiban elrejtett kincsekkel.  (Itt azért álljunk meg, és jegyezzük, meg hogy Hernandezék sem kultúrantropológia szakon szerezhettek Ph.D-t mert az inkák Peru területén éltek, ami pár ezer kilométerre délre van. Helyileg illetékesek az aztékok lettek volna…) . A falu nagy részének viszont ez teljesen meggyőző volt, így beálltak a két főpap mögé. A jutalomért az istenek nem kértek mást, csak engedelmességet és alázatot.

Később kezdett számukra körvonalazódni, hogy a két karizmatikus férfi mit is ért ez alatt. Elsősorban adót. Másodsorban az adószedés fáradalmait szexorgiákban pihenték ki, amiket gyakran tartottak különböző nemű és korú falusiakkal. De a falusiak akármennyire is jámbor lelkű földművesek voltak, három hónap elteltével elkezdtek zúgolódni, mivel a beígért kincsből még semmit sem láttak.

Ekkor eljött az ideje, hogy valóban villantsanak valamit, de mivel egy képzeletbeli kenyérből egy morzsányit sem lehet átadni, kénytelenek voltak a cirkuszt fokozni, így elhatározták, hogy bűnszövetkezetüket kibővítik egy fővel.  Monterreybe utaztak, hogy keressenek egy arra alkalmas személyt, akit meg is találtak Magdeline Solísben. Magdeline problémás családból származott, már fiatal korában prostitúcióval kereste a kenyerét családi vállalkozásban bátyjával, Eleazarral, aki a futtatója volt.  Visszautaztak négyen Yerba Buenában, és kezdetét vette a színjáték második felvonása.

Ehhez szükség volt egy füstgépre és egy kellően díszes ruhára. Az egyik szokásos orgián hirtelen füst kezdett gomolyogni a semmiből, és megjelent egy inka istennő inkarnációja. Az elképedt falusiak persze leborultak előtte, Magdalena pedig kiadta első istennői parancsát: Szeresd felebarátodat – azonnal és szó szerint. A szekta tagjainak szívébe újra beköltözött a hit, a tivornyák pedig folytatódtak. Hernandezék viszont egy dologra nem számítottak: a nő egyre inkább beleélte magát a szerepébe.

A droggal fűtött orgiák egyre erőszakosabb irányt vettek az istennő parancsára. Ez persze sokak rosszallását kiváltotta, amíg megjelent két panaszos hang, ami azt mondta ki akar lépni. Ez az a dolog, amitől minden szekta jobban retteg, mint bármitől a világon: hogy a hívei azt hiszik, büntetlenül kiléphetnek.  Ez azonnali megtorlást kívánt. Magdelaena pedig kiadta a parancsot, amit a babonás rettegő falusiak végre is hajtottak, és agyonverték a két hitszegőt. Ekkor a történt még valami. Valami elpattant a nőben, mert innentől nem elégedett meg mással, csak a rendszeres emberáldozattal. Hat hétig tartotta rémuralom, ami négy életet követelt. Az áldozatokat  változatos módon kínozták, ami magában foglalta a brutális veréseket és égetést egyaránt, néha felvágták őket, és hagyták kivérezni. A vérüket egy edénybe fogták fel, majd csirkevérrel és a pszichoaktív peyotéval keverték, és megitták. Addigra rendszeressé váltak az állatáldozatok is. Magdelenának a rögeszméjévé vált, hogy ő valójában az azték istennő, Coatlicue megtestesülése, és vért kell innia, hogy örökké fiatal maradjon.

Coatlicue istennő

A történet bármeddig folytatódhatott volna, de egy májusi napon egy 17 éves helyi fiú, Sebastian Guerrero a hegyekben kóborolt, mikor egy barlangból fényeket és különös hangokat hallott. Közelebb lopózott, és így szemtanúja lett, ahogyan a szekta rituálisan meggyilkolja két tagját. A fiú annyira megijedt, hogy a legközelebbi 25 kmre lévő rendőrőrsre futott, ahol előadta, hogy vámpírokat látott. A detektív  – Luis Martinez – kételkedett a fiú szavaiban de annyira azért komolyan vette, hogy másnap reggel Sebastiannel visszamenjen a helyszínre. Sosem látták többé élve őket.

Egy rendőrtiszt eltűnése a hatóságok figyelmét is felkeltette, bár a kultuszról hallott pletykákkal kapcsolatban szkeptikusak voltak, de május 31-én karöltve a katonasággal kivonultak a helyszínre. Magdalenát és bátyját letartóztatták. A Hernandez testvérek közül az egyik a hatósággal folytatott tűzharcban veszítette életét, a másikat egy szektatag lőtte le, aki régóta pályázott a helyére a szektában.

A rendőr és a fiú megcsonkított holttestét később megtalálták a környéken, valószínűleg mindkettejüket rituálisan feláldozták, mivel a szívük ki volt vágva a helyéről.

Magdalena Solíst 6 rendbeli csoportosan elkövetett gyilkosságban és lincselésben találták bűnösnek, és ítélték 50 év börtönre.

A szekta egy tagja sem volt hajlandó ellene tanúskodni.

wikipedia. org

murderpedia.org

ranker.com

ScapeGoat

-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.