Koreai mítosz szerint halálhoz vezet a ventilátor

A nyári melegben egy korántsem megnyugtató mítoszt fogunk elmesélni nektek. Ugyanis a koreaiak szerint a ventilátor bizonyos halálos lehet, hogyha alvás közben működteted a szobában. Szerintük a szerkezet ugyanis életveszélyes egészségügyi problémákat okozhat. Érdekesség, hogy ezt nem tudományos kutatások alapján következtették ki, hanem a nemzet történetelméből ered.

A koreaiak szerint a ventilátor kihűléshez, fulladáshoz, esetleg a széndioxid szint növekedéséhez vezet. Természetesen mindezek nem igazak, hiszen a ventilátor csak mozgatja a levegőt, nem lehűti. A koreaiak szerint nyitva kell hagyni az ablakot, és úgy semmiképpen nem ölhet meg a ventilátor. Az igazság az, hogy így sokkal veszélyesebb működtetni a szerkezetet.
A széndioxidos mítosz a leggyengébb. Hogyan is lenne képes a ventilátor lecsökkenteni az oxigén mennyiségét? A fizikai semmiképpen sem így működik.


A kérdés igazából az, hogy honnan is ered ez a nonszensz teória? Állítólag a hetvenes években az ország mindenhol megpróbált spórolni az elektromosságon, éppen emiatt hozták létre az életet fenyegető ventilátor-teóriát. Mások szerint az újságok írtak erről a harmincas években.
Az bizonyos, hogy a ventilátorokkal megmagyaráztak bizonyos haláleseteket, amelyek valószínűleg egyébként is bekövetkeztek volna. A hihetetlen, hogy a mítosz a mai napig jelen van, és még a médiában is megjelennek. Ahelyett, hogy rendes orvosi magyarázatot találnának ezekre az esetekre. Habár manapság már inkább az idősebb generáció hisz a dologban, de hogyha a nagypapád azt mondaná, hogy meghalsz éjjel, ha megy a ventilátor, akkor vállalnád a kockázatot?

forrás: MovingNotion

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.