Kísértetjárta kastély eladó!

Egy meredek hegyoldalban néz rá Cape Elizabeth városára Maine államban a csodálatos Beckett kastély. A kétemeletes gótikus épületet 1870-ben emelte Sylvester Beckett, az ügyvéd és Portland irodalmi életének egy fontos alakja. A kúriát nyári laknak építették hatalmas tornyával, amelyet még navigációs célokra is használtak a portlandi öbölben. A szürke terméskő a skót házakra emlékeztet, és igencsak szépséges látványt nyújt.
A torony három részre osztható, amelynek tetején kis kilátó nyílik a tengerre. A házban három háló, három fürdő található, plusz egy teljesen különálló vendégház. Belülről is impozáns, titkos kertet is találhatunk kívül. Emellett nem elhanyagolható, hogy bizony kísértetek lakják.
Beckett ebben az otthonban halt meg 1882-ben, miután furcsa jelenéseket tapasztalt odabenn. Furcsa, kékes fényű labdát látott, emellett a frissen megágyazott ágyakról folyamatosan lehúzták a takarót, az ajtók bevágódtak, és sokszor leestek a festmények a falakról.
Az előző lakó, Robert Lins szerint Beckett továbbra is a házban él, ezért médiumot is bérelt fel, aki meg is erősítette ezt a feltevést. Ráadásul továbbra is folytatódtak a furcsa jelenések. Lins a kandalló fölé akasztott fényképeket, amit pár perccel a visszatérése után megfordítva talált. Ez vagy négy alkalommal elismétlődött. Emellett sokszor érzett nyomást, miközben a nappaliban ült, és nála is spontán nyíltak ki és csapódtak be az ajtók. Beckett ezt hamarosan megelégelte, azonban a házba érkezők sosem tapasztaltak semmit, de a médium megerősítette a lelkek jelenlétét.
Érdekesség, hogy maga Beckett is érdeklődött a túlvilág után, ezért maga is szeánszokat tartott odabent. A telket most 3.35 millió dolláért árulják, miután előző tulajdonosa, Nancy Harvey 2016-ban meghalt. Érdemes megnézni a képeket, hiszen a hely csodálatos!

forrás: Vintage News

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: