Kísértetjárta helyek Ausztráliában

Ausztrália sokaknak vonzó helyszín lehet, hiszen csodálatosan szép vidék. Emellett nagyon színes történelme van, vonzóak a tájak és rengeteg különleges állatfaj is található errefelé. Így egyáltalán nem meglepő, hogy itt is előfordulnak paranormális jelenségek. Most a legfélelmetesebbeket villantjuk fel nektek!

 Monte Cristo tanya
Állítólag a helyszínen egy terhes szolgálólányt löktek le a lépcsőn, emellett egy kislányt is leesett a lépcsőről és egy lovászfiút is leszúrtak álmában. A helyszínről rengeteg kép készült, amelyeken még egy furcsa alak is lebeg a háttérben. Állítólag mindenki érez valami furcsa jelenséget a arrafelé.

monte

Redbank Range alagút
Az alagút Picton városa mellett található, amely annyira szellemes város, hogy még szellemtúrára is lehet jelentkezni. Az alagutat a vonatoknak vájták, hogy könnyedén el lehessen jutni Melbourne-be. 1920 óta úgy gondolják, hogy lelkek laknak idebent. A helyszínen rengeteg haláleset és öngyilkosság történt, olyannyira sok, hogy a vonalat lezárták. Egy lány odabent akasztotta fel magát, és másokat meg is gyilkoltak az alagútban. Ma már csak a legbátrabbak mennek a közelébe

psychicreporter

Arthur kikötő
Több százan haltak meg az Arhur kikötőben, ahol régen elítéltek éltek. Az elmúlt húsz évben legalább kétezer paranormális jelenséget írtak le a helyszín körül. Egy kékbe öltözött női alakot is szoktak látni, akinek valószínűleg meghalt kisbabája a születés alatt.

redbankStudley Park ház
Ez az épület régen általános iskolaként szolgált, állítólag két iskolásfiú kísért errefelé. Ray Blackstone 14 éves volt, amikor megfulladt az iskola közelében. Egy másik srác, Noel William Gregory tizenhárom éves volt, amikor vakbélgyulladás következtében halt meg az iskolában. Állítólag együtt kísértenek.

studley

Nemzeti Film és Hang Archívum
1984-ig ez az épület az Ausztrál Anatómia intézete volt. Lehetséges, hogy ezért is kísértik meg a szellemek olyan gyakran. Az egyik folyosón az emberi koponyákat tartották, állítólag itt a mai napig poltergeistek kísértenek.

Fremantle Művészeti Centrum
A Frematle Művészeti Centrum régebben elmegyógyintézetként szolgált. Az épület körülbelül 150 éves és rengeteg hideg pont, jelenés, furcsa fények és érintések tűnnek fel a helyszínen. Már több szellemvadász is járt errefelé.

fremantle

Karantén állomás
Sydney karantén állomása még egy sötét hely Ausztrália történetében. Az őslakosok itt gyógyító és temetési rituálékat tartottak, később karanténként szolgált olyanok számára, akik betegen érkeztek a kontinensre. 150 év alatt rengetegen haltak meg errefelé, szóval a szellemek jelenléte egyáltalán nem meglepő..

quarantine

Jeonlan barlangok
A Jenolan barlangok a legrégebbiek a világon, megnézhetőek, látogathatóak, és állítólag kísértetjárták. Egy helyi karbantartó, James Wiburd kísért errefelé.

jenolan

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: