Katakombák Washington városa alatt

Róma, Párizs, Palermo, Bécs és rengeteg európai város ősi katakombákra épültek, amelyek hosszú évszázadokon keresztül megmaradtak. Most Washington D.C. is felkerülhet a listára, ugyan a katakombák egyáltalán nem ősiek, a 19. század közepén épültek a főváros alatt.

Ezek a katakombák is vallási okokból készültek, hiszen a Franciscan monostor alatt húzódnak. A monostorban fiatal szerzetesek képeztek ki arra, hogy Izraelben szolgáljanak. Hogy a helyet a szent földhöz kapcsolják, ezért megpróbálták hasonló stílusban felépíteni. Rengeteg replikát találhatunk a kolostorban. Ezekhez a kreációkhoz tartozott az is, hogy katakombákat hoztak létre.

A Washingtonban található katakombák nem húzódnak kilométereken keresztül a város alatt. Egy 1927-es cikk szerint Róma katakombái alapján épültek, amelyeket a városban karácsonykor használnak. A római katakombákat is a Bethlehem alatt épültek alapján készítették el. Ezekben a katakombákban volt egy szoba a halálnak is.
A legtöbb esetben a katakombák nem érhetőek el a látogatók számára biztonsági okokból. Hogyha Washington városa alá akarsz kerülni, akkor használhatod a metrót, esetleg pár földalatti plázát. A szerzetesek azonban néha indítanak túrákat Washington katakombáiba, amelyek pontosan a templom alatt találhatóak.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.