Kalauz az igazi rémálmokhoz

Az igazság sokkal félelmetesebb bármely kitalált történetnél. Most hoztunk nektek pár helyet, ahol a rémálmok valóra válnak!

A Csendes Emberek
Finnország
Az ötös autópálya mellett közel Suomussalmihoz ezernyi arctalan figura áll csendesen. A különleges műalkotást Reijo Kela alkotta meg, aki sohasem adott magyarázatot a miértjére. Nappal vagy éjszaka, esőben és ködben láthatóak az emberek színes ruhákban. Bizonyára jó lehet éjszaka elhaladni mellettük.

image

Wychbury obeliszk
Hagley, Anglia
Az 1940-es évesekben egy nő elbomlott holttestét találták meg egy diófa mellett. A gyilkosságot sosem oldották meg. A hetvenes évektől kezdve azonnal folyamatosan graffitit rajzolnak a boszorkány obeliszkjére.

image (1)

A múmiák múzeuma
Guanajuato, Mexikó
A legfélelmetesebb múmia múzeum Mexikóban található. Ezeket a testeket a természet őrizte meg, a város temetőjéből lettek kiásva, olyan helyről, ahol a család már nem fizetett a sírhelyért. A föld szárazsága miatt a bőr és a haj megőrződött.

image (2)

Capela de Ossos – Csontkápolna
Faro, Portugália
Rengeteg csonttemplom van Európában, de semelyik sem olyan kreatív, mint a portugáliai, ahol még csillárokat is készítettek emberi csontokból. A kápolnát magát is csontokból emelték. Mindenképpen bájos helynek mondható.

image (3)

La Pascualita
Chihuahua, Mexikó
Amikor a Las Pascualita megjelent egy ruházati bolt kirakatában egy kisvárosban, akkor a városban élő emberek felfedeztek egy hátborzongató hasonlóságot. A kiállított baba teljes mértékben hasonlított a bolt tulajdonságnak lányára, aki hirtelen halt meg esküvője előtt. Már nyolcvan év telt el, de még mindig az a mendemonda járja, hogy a próbababa egy tartósított hulla.

8dda8eaa888d25646e_Pascualita2 - Copy

A sötét erdőség
Ballymoney, Írország
Írországban a 18. században ültetett bükkfák különleges, szinte természetfeletti formátumot vettek fel. Átívelnek az utak felett, kinyújtják karjaikat. Félelmetes és egyben csodálatos látványt nyújtanak.

image (4)

A párhuzamos erdő
Lexington, Oregon
Az I-84-es autópálya mellett található a párhuzamos erdő, ahol a fák pontosan ugyanolyan távolságra nőttek egymástól és magasságuk is tökéletesen egyforma. Hogyha az erdőben sétálsz, akkor hamar elveszíted a tájékozódóképességedet. Olyan, mint egy szürreális lázálom.

image (5)

Odessa katakombák
Odessa, Ukrajna
A föld alatti alagutak már magukban félelmetesek, azonban az Ukrajnában található katakombák egy magasabbra szintre emelték a borzongást. A 2500 kilométer hosszú alagutak igazi labirintusként szolgálnak. Könnyedén el lehet itt tévedni. Egy lány 2005-ben meghalt odalent háromnapos keresgélés után. Olyan érzés, mintha a sötétben kószálnál az örökkévalóságon át.

image (7)

Az ördög kapuja
Dél Pasadena, Kalifornia
Az ördög kapuja környékén rengeteg furcsa eseményt észleltek. Olyan okkultisták jöttek el ide, mint Jack Parsons és Aleister Crowley. Úgy gondolják, hogy ez átjáróként szolgál a túlvilágra.

3a11c4d689c73ef18c_devils gate 3 - Copy

forrás: AtlasObscura

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.