Indián szörnyetegek: a legfélelmetesebb teremtmények

Mindenki ismeri a vámpírokat és a vérfarkasokat, de most hoztunk nektek pár indián mitológiai lényt, akik talán még borzongatóbbak. 

Merev-lábú medve
A merev-lábú medvék a legtöbb indián mitológiában ismeretesek. Egy olyan medvéről beszélünk, amely bizony akkora, mint egy kisebb elefánt és olyan lábakkal rendelkezik, amiket nem tud behajlítani. Hogyha lefekszik, akkor soha többé nem tud felkelni. Annyira hatalmas volt, hogy éhségét csak emberek csillapíthatták. Azokra vadásztak, akik egyedül voltak odakinn. Néhányak szerint a merev-lábú a mamutoktól ered.

Stifflegged bear

Repülő fejek
Az irokézek az északkeleti részén éltek az Egyesült Államoknak, és az egyik legfélelmetesebb történetükben levágott fejek repülnek szárnyakon. Ezek a fejek a meggyilkolt emberekhez tartoztak, akik bosszút akarták állni. Állítólag éjjel repkedtek, hogy megkeressék áldozataikat.

DCF 1.0

A víz alatti párduc
A sziú szörnyetegek legfélelmetesebbike a vízalatti párduc, amelynek teste egy bölényhez hasonlatos, egy szeme van és szarva. Emellé szúrós farka, amelyet vörös szőr borít. Ez a szörnyeteg sokszor vízbe fullasztja az úszókat, akik nem figyelnek a biztonságukra.

Két arc
Az omaha és a sziú indiánok mindannyian ismerik Két-arcot, aki állítólag női alakban született, de megpróbálta elcsábítani a napistent. Emiatt az egyik arca szépséges, a másik csúnya. Állítólag, hogyha megpillantjuk, akkor azonnal lebénulunk a félelemtől, és azonnal meg is halunk. Hogyha ez mégsem történne meg, akkor Két-arc azonnal halálra szúrna minket éles könyökével.

Bőrjárók
A Bőrjáróktól igencsak rettegtek a Navajo indiánok, de állítólag a mai napig lehet velük találkozni délnyugaton. Állítólag papok voltak, akik az utolsó pillanatban az ördögnek adták az erejüket. Megöltek egy közeli családtagot, amely képessé tette őket arra, hogy külsőt cseréljenek. Sokszor gyerekeket gyilkoltak és megették a holtak maradványait.

skinwalker

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.