Ijesztő rejtett képek az Ördögűzőben

Amikor 1973-ban kihozták William Friedking Ördögűzőjét, akkor hirtelen lett a világ egyik legsikeresebb horrorfilmje. A rendező legfőbb célja az volt, hogy halálra rémissze az nézőket, ami sikerült is neki.

A helyi újságírók szerint sok néző elájult, hányt, esetleg kirohant a moziból, annyira megrázta a film. Sokan ismerjük Regan MacNeil (Linda Blair) történetét, akit megszállt egy démon, emiatt iszonyatosan viselkedett. De valószínűleg azt nem tudtátok, hogy Friedkin mit is rakott a filmbe, hogy még jobban megriassza a nézőket. Egy pár félelmetes képet rejtett a kockák közé, amely hatással volt a nézők tudatalattijára.
A fehér arcú démon néha felvillan a képernyőn egy-egy másodpercre a fimben. Ez az a lélek, amely megszállja Regan testét.

A hosszabb változatban már a film 31. percénél megjelenik az alak, amikor Regant éppen orvosi vizsgálatnak vetik alá. Az 56. percnél szintén feltűnik a borzongató arc.
Aztán magánál az ördögűzéses jelentnél is felbukkan. Ez a pár másodperces megjelenés éppen elég arra, hogy a nézőkben kialakuljon a félelem. A technikát Friedkin csupán 2012-ben árulta el, amikor már DVD-n is megjelent a film, hiszen a videokazetták korában még nem árulta el semmi a filmet.
forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.