Igaz történet a Megszólít az éjszaka mögött

Emlékeztek a 2002-es természetfeletti thrillerre, a Megszólít az éjszakára? Én bevallom, nagyon szerettem. Még moziban láttam, de egészen borzongatónak találtam a filmet, aki még nem látta, annak szeretettel ajánlom. Azonban ezt a filmet is igaz történet ihlette, méghozzá John Klein esete, akit John Keelként szerepel a filmben. Most elmeséljük a borzongató hátteret!

A filmben Keel (Richard Gere) a Washington Post riportereként igencsak furcsa dolgokkal szembesül Point Pleasant városában. Keel igencsak földhözragadt pasas, akit megrázott felesége megmagyarázhatatlan halála, és hamarosan Keelt is egy furcsa, szárnyas lény veszi üldözőbe. A férfi nem kereste a természetfeletti erőket, de azok mégis megtalálták őt.

Az igazi John Keel azonban egész életében furcsaságokat üldözött. Megszállottja volt néhány igencsak megmagyarázhatatlan jelenségnek. Az ötvenes években a Ázsiába utazott, hogy furcsaságokat és mítoszokat gyűjtsön össze. Első könyve a Jadoo címet viseli. Egy évtizeddel később találkozott a Molyemberrel.

A hollywoodi verzióban Richard Gere profetikus figyelmeztetéseket követ, amelyek egy 1967-es híd összeomlásához vezettek 1967-ben Point Pleasant városában. Ez azonban nem egyezik John Keel történetével. A forgatókönyvíró, Richard Hatem elmondása szerint az igazi történeteknek nagyszerű kezdete van, szuper közepe, azonban nincs végük.

A valóéletben John Keel nem tudott megfelelő magyarázatot találni a furcsa történésekre, ezekkel őrületbe kergette magát. Nem volt jelen Point Pleasantban, amikor a híd összeomlott, azonban a furcsa üzenetek éveken keresztül áramlottak felé. Már két könyvet is publikált a furcsa jelenségekről.

John Keel nem hitt a démonokban és a szellemekben. Szerinte ezek a furcsaságok egy másik realitásban léteznek csupán, amely az emberek számára nem érzékelhető, nem megmagyarázható. Tehát az igazi Molyember történetnek sohasincs vége, nincs rá megfelelő magyarázat.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.