Horrorfilmek rejtett kampányokkal

Sok esetben a horrorfilmek is hordoznak magunkban rejtett jelentést annak ellenére, hogy véresek és erőszakosok. Most egy kicsit az erőszakos külső mögé fogunk nézni, és megnézzük, hogy mi is rejlik alatta!

1. Jövendölés (Prophecy, 1979): környezetszennyezés

Nagyon sokszor jelenik meg a horrorfilmekben olyan téma, amelyben az ember a természet ellen küzd. Sokszor a természet azért tör rá az emberiségre, mert teljesen elhanyagoltuk azt. Az 1979-es film is erre a témára épül fel, hiszen a környezetszennyezés egy rettenetes, gyilkos medvét szül. A mutáns állatok természetesen az emberekre támadnak, ezzel felhívva a figyelmet arra, hogy óvatosabbnak kell lennünk a természettel. 

texas

2. Fűrész VI. (2009): egészségügy

A Fűrész filmek mindig mélyebb jelentést hordoznak magunkban, de a hatos rész még ennél és erősebb politikai üzenetet hordoz az egészségüggyel kapcsolatosan. A moziban Jigsaw még beszédet is intéz az egészségügyi reformmal kapcsolatosan. A film kigúnyolja az egészségbiztosítási rendszert is, amely sok esetben ártalmas az embereknek. 

jigsaw2-compressed

3. Rémálom az Elm utcában 2 (1985): homoszexualitás

Freddy Krueger elképesztően ismert horrorikon. Freddy sok ember legmélyebb álmait fejezi ki, de a második számú részben erősen megjelenik a homoszexualitás is. A film során rengeteg homoerotikus szituáció jelenik meg. Jesse küzdelme Freddy ellen egy igazi metafora lehet, amelyben egy fiatal férfi tagadja saját homoszexualitását. 

lasthouse-compressed

4. Az utolsó ház balra (1972): Vietnam

Az utolsó ház balra című filmben két tinédzser lányt rabol el egy csapat bűnöző, megerőszakolják és megölik őket. A film inspirációjaként a vietnami háború szolgált.

5. Carrie (1976) : piszkálódás

A középiskola igazi horror lehet sok fiatal ember számára. Stephen King ezt a rémálmot jelenítette meg nekünk Carrie című alkotásában. Carrie igazi borzalmakat él át, amikor osztálytársai gúnyolódásának középpontjába kerül. 

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: