Hogyan irányíthatjuk az álmainkat?

Már rengetegszer írtunk az irányított álmodás pozitív és nagyszerű hatásairól. De amilyen egyszerű leírni, hogyan is kell irányítani az álmainkat, annyira nehéz megvalósítani. Éppen ezért ma hoztunk hat lépést, amelynek segítségével ténylegesen lehetséges az álmok irányítása. Állítólag megéri a fáradozást!

1. Kezdjünk álomnaplót
Az irányított álmodáshoz kulcsfontosságú, hogy álomnaplót tartsunk. Beszerezhetünk egy egyszerű spirálfüzetet is, de persze sokkal menőbb, bőrkötéses példányt is használhatunk. A cél ugyanaz. 
Tartsd közel a naplót és egy tollat az ágyadhoz minden este, és amint felébredsz, azonnal írd le az álmodat, amilyen gyorsan csak lehet. Minél több a részlet, annál jobb. Jó, hogyha a saját gondolataidat is hozzáteszed az álmokhoz.

2. Minden nap végezz valóság-ellenőrzéseket
A valóság furcsává változik, amikor álmodunk. A valóság ellenőrzése abban segít, hogy eldöntsük, hogy jelen pillanatban álmodunk, vagy nem. Egyszerű dolgokkal megtehetjük ezt: kapcsoljuk fel-le a villanyt, amikor belépünk a szobába. Amikor ezt csinálod, akkor figyelj arra, amit teszel. Találj pár ilyen dolgot, amit egyébként is megcsinálnál. Így amikor ténylegesen álmodsz, akkor könnyedén le tudod ellenőrizni a valóságot. Naponta legalább tíz ilyen valóság-ellenőrzést kell tartani, hogyha tényleg szeretnél tudatossá válni az álmaidban. 

3. Meditálj legalább kétszer egy nap
Fontos, hogy tisztítsd ki a fejedet elalvás előtt, hogyha megpróbálkozol az irányított álmodással. A meditáció az élet más területein is elengedhetetlen, amelynek számos pozitív hatása van. 
Meditálj bármikor napközben és elalvás előtt is, ez felkészíti az agyadat az irányított álmodásra.

letöltés (1)

4. Legyenek kiegészítőid
Ez a lépés kihagyható, nem feltétlenül elengedhetetlen a siker érdekében, de bizonyos eszközök segíthetnek abban, hogy könnyebben süppedj REM stádiumban. Jó lehet, hogyha extra magnéziumot, kolint, halolajat viszel be a szervezetedbe, hiszen ez hat az agyműködésedre. Fontos, hogy egészséges legyél, hiszen minél egészségesebb vagy, az alvásod is annál megfelelőbb.

5. Emlékeztető
A legtöbb ember emlékszik arra, hogy bárányokat kell számolnunk ahhoz, hogy elaludjunk. Azonban létezik egy emlékeztető indukció is, amely szükséges az irányított álmodáshoz. 
Ez egy mondatot tartalmaz, amelyet csendben vagy hangosan kell ismételgetnünk a fejünkben. Ismételd ezt: “Álmodni fogok ma és tudatában leszek, hogy álmodok”. Újra és újra, amíg nem alszol el. Minél jobban tudsz kapcsolódni a mondathoz, annál hatásosabb. 

letöltés

6. Keresgélj az irányított álmodással kapcsolatban
Rengeteg ingyenes anyag elérhető az irányított álmodással kapcsolatban. Érdemes elmélyedni a témádban, könyveket olvasni róla. És mindenképpen érdemes türelmesnek lenni, hiszen nem olyan egyszerű irányítani az álmokat. Minél több energiád van benne, annál könnyebben fog menni.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: