Híres kísértetjárta festmények

A világban rengeteg kísértetjárta tárgy van, de ezek közül a festmények különösen félelmetesek. Most hoztunk pár képet, amelyeknek igazán borzongató háttértörténetünk van!

1. Félelmetes festmény az eBayről
A legtöbben ezt tartják a világ legfélelmetesebb festményének. A háttértörténete is rémületes. A festményt Bill Stoneham készítette 1974-ben. Az elkövetkező években azok a férfiak, akiknek közük volt a festményhez mindannyian meghaltak. A következő páros, akinél megfordult a festmény furcsa dolgokat kezdtek érzékelni. A festmény vándorolt éjszaka, és sokszor az alakok eltűntek a képről. A párosnak ráadásul rémálmai is voltak a képpel kapcsolatban. Aki túl sokáig nézte a festményt, az elkezdte rosszul érezni magát, a csecsemők sírni kezdtek mellette. A páros hamarosan megszabadult a képtől és a festmény 26 évig egy sörfőzdében pihent, majd 2000-ben felkerült az eBayre. Azóta a legenda csak nagyobbra nőt. 

haunted-painting

2. A gyötrődő férfi
Sean Robinson nagymamájának érdekes története volt egy festményről, amely 25 éven keresztül a padláson pihent. Állítólag a festő átkozta meg az alkotást, hiszen vére is ráfröccsent a képre, mielőtt öngyilkos lett volna. Sean nagymamája azt állította, hogy hangokat és sírást halott a pincéből, ezért zárta oda a képet. Miután a nagymama meghalt, akkor Sean örökölte a képet, amelyet hazavitt. A férfi azonnal érdekes dolgokat tapasztalt. Egy árnyékszerű férfit látott és sokszor sírást hallott. Sean fia leesett a lépcsőn, a felesége úgy érezte, hogy valaki a hajába túrt. Ki szeretné otthonába a festményt?

the_anguished_man_haunted_painting

3. A síró fiú
Egy olasz festő, Bruno Amadio kreálta meg a Síró fiú nevű képet, amely egy kisfiú portréja. 1985-ben furcsa történetek bukkantak fel a festménnyel kapcsolatban. Állítólag a Síró fiú képe, esetleg annak másolatai rengeteg lakástüzet éltek túl. Ráadásul azokban a házakban, ahol a festmény pihent sokkal több esély volt a lakástűzre. Állítólag rengeteg ember próbált megszabadulni a képektől.

crying_boy_painting_haunted

4. Bernardo de Galvez portréja
A Hotel Galvezben rengeteg paranormális jelenség történt. Állítólag a helyen egy spanyol katonai parancsnok, Bernardo de Galvez kísért, aki 1786-ban halt meg. A legtöbben a férfi portréjától félnek a legjobban, hiszen a szeme olyan, mintha folyamatosan követné őket. 

bernardo_de_galvez_portrait_haunted-compressed

5. Egy paranormális fénykép festménye
A kilencvenes évek elején Laura P. alkotott egy festményt, amelyet egy paranormális fényképről készített, az eredeti képet James Kidd kapta lencsevégre. Azóta a képről érdekes történetek keringenek, mely szerint magától mozog, és az emberek rosszul érzik magukat a jelenlétében. Laura elmondta barátainak a furcsa történéséket, de sokan nem hittek neki. Később egyik barátja lefotózta a festményt, állítólag a képek jelenlététől is rosszul érezte magát.

headless_painting

forrás: GhostTheory

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “Híres kísértetjárta festmények

  • 2016-08-30 at 6:02 PM
    Permalink

    a siró fiu meg a szekeres tetszik de a többivel a fenébe

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.