Hat félelmetes temetési szokás

Most igencsak félelmetes és furcsa temetkezési rituálékat fogunk nektek mutatni a világ minden tájáról!

Posztmortem szépségek
Minden évben rengeteg ember adományozza testét halála után a tudomány oltárának. Némelyik ilyen testet kutatásra használnak, valakikből azonban anatómiai modellek lesznek, másokat pedig egyenesen orvostan hallgatók keze alá küldenek. A legtöbb esetben plasztikai sebészek dolgoznak ezeken a holttesteken.

Égi temetések
Az égi temetések azoknál a népeknél szokásosak, ahol a föld túl kemény a temetésekhez. Ezeknél a temetéseknél kiteszik a testeket, hogy a dögevő madarak végezzék el a munkát. Tibetben az égi temetések során felvágták a halottakat és a maradványokat jakvajjal kenték be.

sky burial

Testek, amik szappanná változnak
Az emberi zsírból bizony lehet szappant készíteni, sőt, természetesen is végbemegy a folyamat. Bizonyos körülmények között az emberi zsír félig folyékony anyaggá válik, amelyet hullaviaszként ismerhetünk. Ez a szappanos anyag sokszor kiszivárog a sírokból.

soap lady

Halotti maszkok
Abban az időben, amikor még nem létezett a fénykép, elég nehéz volt elképzelni, hogyan is nézett ki egy híres ember. Erre találták ki a halotti maszkokat, amelyet akkor vettek le, amikor a híres ember meghalt. Létezik ilyen John Keatsről, Nikola Tesláról és Oliver Cromwellről is.

Téglákkal temetés
A történelem előtti időkben az eltemetett póza nagyon fontos volt. Nem volt mindegy, hogy nyugatnak vagy keletnek nézett az elhunyt. Sok esetben a póz elárulta sok mindent az eltemetett személyről. Velencében egy nőt a 16. században temettek el, egy hatalmas téglát tettek a lába közé. Úgy gondolják, hogy a babonás emberek vámpírnak hitték és a téglával akarták távol tartani másoktól.

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: