Hat borzalmas történet kannibalizmusról

A kannibalizmus jelenségét már nagyon sok helyen dokumentálták az írott történelem során. Talán ez az egyik olyan dolog, amely igazán félelmetes számunkra. Nehéz elhinni, belegondolni, hogy mi is vihet rá egy embert arra, hogy elfogyassza egy másik emberi lény húsát. De a törzsek között többször is előfordult ez a cselekedet. Most erre hoztunk hat borzalmas példát!

Korowai
Az Új-Guineában található törzs körülbelül 3000 lelket számolt. Ők az utolsó csoport a földön, akikről biztosan tudják, hogy kannibalizmusra vetemedtek. Azonban ebben a törzsben a kannibalizmus nem teljes mértékben egy másik személy elfogyasztását jelentett, hiszen a rituálét csak akkor gyakorolták, hogyha egy démon jelenlétét feltételezték egy személy testében. Ez is nagyon ritkán fordult elő, de hogyha mégis sor került rá, akkor az adott személyt teljes egészében elfogyasztották. Csak a nemi szerveket, a csontokat, a fogakat és a körmöket hagyták meg.

these-6-gut-wrenching-histories-of-cannibalism-will-leave-you-hungry-for-more-594986

Dél-karibi indián törzsek
A törzs főleg a 15. században volt aktív, és innen ered a kannibál szó is. Kolumbusz és csapata teremtett velük kapcsolatot. Az európaiak megfigyelték, ahogy a törzsek embereket fogyasztottak, akik elestek a csatákban. 

Tupí
A Tupí törzs Brazília területén helyezkedett el a 16. században. Ebben az időszakban nagy törzsi háborúk folytak errefelé. Az elfogott embereket egyértelműen megették a törzs tagjai. Úgy gondolták, hogy más emberek elfogyasztásával az ember erejét is magukévá teszik. De a Tupík megették halott rokonaikat is, amely a tiszteletadás jele volt.

these-6-gut-wrenching-histories-of-cannibalism-will-leave-you-hungry-for-more-595071

Fore
A Pápua-Új-Guineában található törzs egy családtag halála után érdekes szertartást készített elő. Az anyának kellett darabokra vágnia a testet és felkészítenie a fogyasztásra. Azzal kezdték, hogy levágták a karokat és a lábakat, ezekről leválasztották a húst, majd kibelezték és eltávolították az összes belső szervet. A kannibalizmus hatására alakult ki a kuru betegség, amelyről itt olvashattok.

Wari’
A Wari’ törzs Brazília területén élt, és arról voltak híresek, hogy a saját törzsük tagjait ették meg. Nem a csaták, hanem a temetés része volt a kannibalizmus. A közeli családtagok három napra hagyták kint a testet, amely azt jelentette, hogy az amazoni brutális melegben az szépen bomlásnak indult. Amikor az összes rokon megérkezett, akkor eltávolították a belső szerveket, majd megsütötték a húst. A legközelebbi rokonok nem ettek a testből, de megkérték a résztvevőket, hogy fogyasszák el azt. Ezzel fejezték ki gyászukat.

Maori
A törzs Új-Zélandon tevékenykedett a 17. században. Talán ez az egyikük legvéresebb kannibáltörténet, hiszen a törzs körülbelül 70 európai utazót fogyasztott el. A szerencsétlen utazók egy törzsfőnök vérengzéseinek estek áldozatául. Az esetről a Green Inferno című film készült.

Cannibalism_on_Tanna

forrás: MoviePilot

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.