Halloween receptek

Már ismerkedtünk hagyományokkal, népszokásokkal, az ünnepkör eredetével, ám valamiről megfeledkeztünk. Minden ünnephez, legyen az mindenszentek vagy karácsony, számunkra hozzátartozik az evés. Így természetesen nem meglepő, ha most ejtünk néhány szót a Halloweenhez kapcsolódó ételekről.
Tradicionális ételei közé tartozik az életet, termékenységet szimbolizáló alma. Az almaevés hagyományát sokáig őrizték angolszász országokban úgy, hogy egy tál, vízben lebegő almát kellett szájjal kihalászni. A feladat komoly ügyességet igényelt, ám a szokás nem igen tűnik higiénikusnak, így mostanra vesztett a népszerűségéből. Az almához kapcsolódó másik szokás, amikor zsinórra fűznek fel egész almákat, és ezeket kell a vállalkozó szelleműeknek leharapdálni.
Aki nem szeretne almát legelni, annak kellemes lehetőség marad a modern és egyúttal ijesztő falatkák elkészítése és elfogyasztása.
A garantáltan finom szendvicskék elkészítéséhez némi kézügyességre és bizonyos alapanyagokra van szükségünk, amelyek saját ízlésünk szerint variálhatóak.
Véres ujjak

Talán ez az egyik legegyszerűbb, nagyjából csak virslire és rengeteg ketchupra van szükségünk. Első lépésként főzzük meg a virsliket vízben. Ha van hozzá kedvünk leszelhetjük az egyik végét, mintha körömágy lenne, a másikat nyugodtan meg is tépdeshetjük. így igazán gusztustalan cafatokat hozhatunk létre. A virsli megszaggatott felét utána öntsük le ketchuppel. Természetesen máshova is kerülhet, itt nem a pontosság a lényeg, hanem az, hogy minél hátborzongatóbb falatokat hozzunk létre.

Szemek tálalva


A leggyorsabban elkészíthető falatkák közé tartozik ez a recept is.A megmosott tojásokat keményre főzzük, majd ha kihűltek, meghámozzuk őket, és hosszában félbevágjuk őket. A lapos felükkel lefelé egy tálra fektetjük őket, a fekete olívabogyókat félbevágjuk, és a homorú tojásokra fektetjük őket. Így igazán különleges csemegével várhatjuk vendégeinket!


Kísértetfalatok

Ha kicsit unjuk már a gazdátlanul heverő testrészeket, a legjobb, ha más, dekoratív étkeket választunk. Ha kevés időnk van, akkor vendégeinket megörvendeztethetjük szellemekkel és sütőtököt formázó mandarinokkal. a szellemek alatt sem igazi kísérteteket értünk. Kétséges, hogy finom az ízük. 

A szellemek úgy készülnek, hogy meghámozott banánokat vágunk félbe, az egyik oldalára olvasztott csokiból formázunk szemet és szájat, csupán képzeletünk és kézügyességünk szab határt a rémpofáknak.
Talán nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, hogy a sütőtök-mandarinok hasonlóan készülnek. Az apró méretű gyümölcsöket meghámozzuk, és sütőtökre való arcokat mintázunk. Ugyanúgy mint a banán-szellemeknél, itt is csupán ügyességünk és képzeletünk korlátai szabhatnak határt alkotásainknak.
Sírszendvicsek

A szendvicsekhez sem kell szakácstudás. Apró darabokra vagdossuk a kenyeret és a sajtot, hozzá használhatunk májkrémet. Az apró kenyérfalatokat kenjük meg májkrémmel púpozzuk rá úgy, hogy a sajtszeleteket bele tudjuk állítani. A vér szerepét betöltő ketchup itt is segítségünkre lesz, hiszen a sírokat bármikor díszíthetjük vérrel írt sírfeliratokkal.
A szendvicsre feltétnek bármilyen zöldséget és felvágottat használhatunk, ha szeretnénk ketchup segítségével rajzolhatunk rájuk különböző, ijesztő ábrákat.
Sütőtökkrémleves
Ezzel vigyázni kell, hiszen akadhatnak finnyás vendégeink, akiket kiráz a hideg, ha felemlegetjük a sütőtöklevest. Előbb kérdezzünk esetleg körül, hogy szeretnének-e levest enni. A vállalkozó kedvű vendégek számának megfelelően használjunk a sütőtökből, és öntsünk hozzá annyi pohár vizet, amennyi embernek főzzük. A levet sózzuk meg, főzzük puhára benne a sütőtököt, majd külön tálba merjük a főzőlevet, kevés lével pépesítsük össze a sütőtököt, és folyamatosan adagoljuk hozzá, kis adagokban a főzőlevet. Borsozzuk meg és tegyünk hozzá tejszínt, forraljuk fel.
A tálaláshoz őrölt feketeborsra van szükségünk, és a fantáziánkra szintén. 

Képek forrása: Tumblr

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.