A gyilkosságok, amelyek városi legendát inspiráltak

Valószínűleg már hallottatok arról a városi legendáról, amelyben a gyilkos fiatal szerelmeseket les meg a sötétben, majd végül kivégzi őket. Azonban a városi legenda most ténylegesen igazi gyilkosságon alapul, amely 1946-ban történt.

1946-ban Texakarnában (egy különös városban, amely éppen Texas és Arkansas hátárán húzódik) egy ismeretlen gyilkos tartotta terrorban a várost, akinek a Fantom Gyilkos nevet adták. Egy hónappal később, mivel a gyilkosságok csak éjszaka történtek, ezért megkapták a Holdfény Gyilkosságok nevet.
A gyilkos első áldozatai csodával határos módon túlélte a támadást. Jimmy Hollist és Mary Jeanne Larey-t összeverte a támadó, miközben autójukkal a “szerelmesek” útján parkoltak. Vascsővel bántalmazták őket, de sajnos nem tudtak használható leírást adni a támadóról. A leírások szerint fehér maszkot viselt, annyit tudtak megállapítani, hogy egy lebarnult fehér emberről van szó. Hollis elmondta a nyomozóknak, hogy a férfi megőrült. A rendőrségnek nem volt semmi tiszta nyoma, ahol elindulhattak volna.

Egy hónappal később egy fiatal pár, Richard Griffin és Polly Anna Moore már kevésbé volt szerencsés. Őket már lelőtték, miközben az autójukban voltak a Bowie County úton. A fegyver más sokkal kevésbé adott esélyt az áldozatoknak a menekülésre. Aztán egy hónappal később Paul Martin és Betty Jo Hooker is meghalt egy hasonló támadásban csupán egy mérföldre az eredeti helyszíntől.
A következő hónapban egy elzárt farmot támadott meg egy ismeretlen őrült. Virgil és Katy Stark különböztek a Fantom Gyilkos többi áldozataitól. Idősebbek voltak és a házuk biztonságában támadták meg őket. Virgil kintről hallotta a lövéseket és megpróbálta azonnal felhívni a rendőrséget, de aztán azonnal arcon lőtték. Csodával határos módon megmenekült, és sikerült eljutnia a szomszéd házába, hogy segítséget kérjen.
Természetesen az emberek rettegtek. Az emberek fegyvereket vásároltak, éjjeli járatokat indítottak, csapdákat állítottak a házuk mellett. A város naplemente után teljesen becsukta a kapuit (ez inspirálta az 1977-es filmet, The Town That Dreaded Sundown).
A rendőrség nem igazán tudott előállni eredményekkel. Az egyik fő gyanúsítottjuk, Youell Swinney volt, autótolvaj, akit be is vittek kikérdezésre. A férfi nem mondott semmit a rendőrségnek, azonban felesége azt mondta nekik, hogy bizony ő a gyilkos. Azonban a texasi törvények szerint felesége nem tanúskodhatott a férje ellen. Swinneyt börtönbe zárták autólopás miatt, de sohasem állították bíróság elé a gyilkosságok miatt.
A későbbi tanulmányok szerint a Swinney elleni bizonyítékokat nehéz figyelmen kívül hagyni, ennek ellenére nem nevezhetőek igazi bizonyítékoknak. A rendőrség autólopásért tudta letartóztatni, a története el is hal itt. Főleg, hogy börtönbe kerülése után a gyilkosságoknak vége szakadt. Azonban, történt egy gyilkosság, miközben Swinney maga a börtönben volt, de Florida államban, jóval messzebb az eredeti helyszíntől. Elaine Eldridge és Lawerence O. Hogan meghalt a támadásban. Kérdés, hogy ugyanaz volt a gyilkos, vagy valaki lemásolta? Valószínűleg sosem tudjuk meg az igazságot.

forrás: ModernNotion

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.