Gadreel angyal története

Hogyha nézitek  az Odaát (Supernatural) című sorozatot, akkor megismerkedhetettek egy angyallal, akit Gadreelnek neveznek. De ki is ő valójában? Mostani cikkünkben ennek jártunk utána!

Énok könyvében találkozhatunk Gadreellel, aki egyike a Grigori (Őrző) angyaloknak. Őket azért küldte Isten a Földre, hogy figyeljenek az emberekre, azonban sokan közülük szerelembe estek halandó nőkkel. Belőlük születtek az angyal-ember hibridek, akiket nefilimként ismerünk. Az Őrzők olyan dolgokat tanítottak az emberiségnek, mint hadviselés, kozmetika és egyéb, civilizációs szükségletek.

Gadreel állítólag a kozmetikázásra tanította az emberiséget, amely nagyban segítette őket abban, hogy másnak mutassák magukat, mint amilyenek valójában. Emellett Énok könyve Gadreelt a Paradicsom őrzőjének is nevezi, aki megkísértette Évát, azonban neve később a Sátánéval lett kicserélve.

A sorozatban Gadreel hibájának tulajdonítják azt, hogy az emberek ki lettek űzetve a Paradicsomból, hiszen ő volt az, aki beengedte Lucifert a kertbe. Éppen emiatt több száz éven keresztül raboskodott a mennyországban, hiszen az emberiség összes gondja neki köszönhető.

Hogyha érdeklődtök az Őrzők és a nefilimek története iránt, akkor szeretettel ajánljuk a figyelmetekbe Danielle Trussoni Angelology és Angelopolis című kötetet. Igaz a könyvek fikciók, de nagyon szórakoztató olvasmányok, tele angyali rendekkel és Biblia célzásokkal.

forrás: Tumblr

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: