Furcsa felhasználása az emberi bőrnek

Létezik borzalmasabb dolog annál, minthogy az emberi bőrből készítsenek dolgokat? Igazi horrorfilm alapanyagnak tűnik, éppen ezért most hoztunk pár dolgot a való életből. Most hoztunk emberi bőrből készült tárgyakat. Sokakból kivégzés vagy csaták után készültek különböző érdekességek.

Dob, amely Jan Zizka bőréből készült
Jan Žižka félszemű seregvezetőként kezdte a karrierjét, majd csatadobként végezte, így tovább lelkesíthette a katonáit. Žižka túlélt egy hatalmas csatát is, de végül mégis megölte az ellenség. Kívánsága az volt, hogy bőréből később dobot készítsenek.

Könyvborító James Allen testéből
James Allen a 19. században útonállóként tevékenykedett George Waltonként, de végül 1883-ban elkapták. Mielőtt kivégezték volna, különleges kívánsággal állt elő. Azt akarta, hogy memoárját kössék saját bőrébe, majd küldjék el John Fennónak, akit hibásnak talált halálért. A könyv a mai napig létezik Bostonban.

William Burke kártyatartója
William Burke skót sorozatgyilkos volt, akinek maradványait újrahasználták halála után. William Burke élete során legalább 15 férfit, nőt és gyereket gyilkolt meg, majd később eladta őket orvosi célokra. Kivégzése után Burke bőréből kártyatartó készült, és csontváza is ki van állítva, így őt magát is orvosi célokra használták fel

Antonie LeBlanc pénztárcája
Antonie LeBlanc francia emigráns volt, aki 1833-ban Amerikába érkezve legyilkolt egy egész családot. A férfit kivégezték 10 ezer ember előtt, majd bőréből pénztárcákat, táskákat, lámpaburát és könyvborítót készítettek.

Big Nose George cipője
George Parrott, más néven Nagy orrú George-ként emlegették, aki útonállóként tevékenykedett a vadnyugaton a 19. század végén. Két férfi meggyilkolása után Parrotot elkapták és akasztásra ítélték. Bőréből cipőt készítettek, amíg koponyájából hamutál készült.

forrás: MoviePilot

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: