Fotók a világ leghidegebb falujából

Hogyha úgy gondolod, hogy a ennél hidegebb már nem is lehetne, akkor érdemes megnézni az Oymyakonban készült fotókat. Ez a kis falu Oroszországban található, és egyben az egyik leghidegebb hely a földön. Itt 1924-ben a -71.2 fokos hőmérsékletet mértek , de átlagban -50 fok van januárban. Ez a falu a világ leghidegebb helye, ahol konkrétan még emberek is élnek. Egy Új-Zélandban élő fotós, Amos Chapple látogatott ide, hogy képeken keresztül mutassa be nekünk ezt a rettenetesen hideg helyet.
Először vékonyabb nadrágban lépett ki a – 47 fokba, és teljesen úgy érezte, hogy a hideg letépi a lábait. Néha a nyál is megfagyott a szája körül. De a fotós mindenképpen hős volt, hiszen készített képeket is a helyszínen.

forrás: BoredPanda

 

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: